Pitali smo poznate: Donosite li novogodišnje odluke?

Instagram
Glazbenica Mia Dimšić te voditeljice Antonija Blaće i Nikolina Ristović su nam otkrile svoje novogodišnje rezolucije, ali i uspiju li ih se pridržavati
Vidi originalni članak

Iako najčeće novogodišnje odluke ispare kad i mamurluk s dočeka najluđe noći u godini, Hrvati, reklo bi se prema jednom istraživanju – vole donositi te 'bit ću bolji' odluke. Naime čak 56 posto od 300 ispitanih namjerava donijeti neku novogodišnju odluku, a čak njih 46 posto donijet će neku odluku vezanu za karijeru! Na trećem mjestu nalazi se ona odluka o namjeri povećanja zarade, a oni koji uopće nemaju poslovnih želja, najviše žele poraditi na poboljšanju obiteljskih odnosa te na zdravlju i uživanju u životu.
Ipak, većina se odluka rastopi već u prvih par tjedana nove godine u kojoj smo sami sebi rekli pomaknuti vlastite granice, smanjiti poroke, povećati rezultate! Pa ima li uopće onda donošnje novogodišnjih odluka ikakakvog smisla?! Čini se da nema baš previše – jer da želite manje pušiti, piti ili izlaziti – to bi napravili već danas, a ne od prvog dana nove godine. Ipak, samozavaravanje nekada dobro dođe jer postoje iznimke koje svoje novogodišnje odluke i sprovedu u djelo. A zapitali smo se jesu li poznate osobe odlučnije i odgovornije kada su novogodišnje odluke u pitanju ili su i oni umjetničke duše kojima Nova godina više znači dobar tulum, nego li donošenje odluka? Evo što su nam otkrile neke od njih:  

Antonija Blaće, voditeljica

 

"Ja svaku Novu godinu donosim novogodišnje odluke i očigledno ih se ne držim jer skoro svaku Novu godinu donosim iste novogodišnje odluke poput: plaćat ću račune na vrijeme, držat ću administraciju urednu da uvijek znam gdje sam i što sam... Pobacat ću svu šminku koju ne koristim i svu robu i sve cipele koje ne koristim. Bit ću odgovorna, radit ću sve po redu i rasporedu... A onda dođe 1.siječnja i probudim se vjerojatno mamurna i već taj dan ne mogu nastaviti sa svojom novogodišnjom odlukom pa se sutradan već vraćam u redovno stanje života u potpunom kaosu. Kreativnom kaosu, doduše, jer se ja u tome super snalazim. Zapravo, ove godine sam prije Nove godine počela provoditi novogodišnju odluku, ili sam tek sad počela provoditi prošlogodišnju?! Uglavnom, neku od novogodišnjih odluka već sam provela -  i to prije Nove godine!" 

 

Mia Dimšić, glazbenica

"Nikad dosad nisam ništa odlučila za Novu godinu, jednostavno nemam tu naviku. Ali, ove godine bi moja odluka bila da se manje živciram oko stvari na koje ne mogu utjecati i ne trošim energiju na ljude koji to nisu zaslužili! Zvuči utopijski, ali nadam se da ću u tome uspjeti!"

 

Nikolina Ristović, voditeljica

"Nisam osoba koja ih decidirano donosi, ali naravno, svake godine svi mi imamo nekakvu želju i mislimo da samim time što se jedna brojka mijenja u drugu i što taj sat otkuca u ponoć i što sve kao kreće nanovo i ispočetka, da imamo pravo i da se nešto promijeni na bolje i da imamo pravo na neke svoje nade. Nisam, niti ću donijeti nikakvu odluku. Jesam, pokušala sam par puta donositi novogodišnje odluke vezane uz zdravlje, način života ili prehrane s kojima bih startala 1. siječnja, međutim, nikada mi nije uspijevalo pridržavati ih se. Tako da se ovaj put neću zamarati s tim, nego jednostavno imam želju da možda živimo bez toliko strke i stresa, što je moguće kvalitetnije, da vrijeme posvetimo na neki kvalitetniji način sebi, da možda malo više putujemo, zabavljamo se, da živimo jednu vedriju stranu života koliko god je to moguće. Eto, to je moja želja, nije novogodišnja rezolucija, ali nešto u čijem ću se smjeru truditi organizirati svoj život u 2018!"

Posjeti Miss7.24sata.hr