Ovo su striktna pravila koja su si princ Harry i Meghan Markle postavili u odgoju djece

Times Meghan Markle i princ Harry
Vidi originalni članak
  • Archie i Lilibet možda će biti odgajani uz mnoge privilegije, no Harry i Meghan im žele usaditi neke veoma važne životne lekcije
  • Jedna od bitnijih stvari kojima ih uče od malih nogu je koliko je vrijedno vrijeme provedeno s obitelji
  • Osim toga, roditelji ih od najranijih dana uče važnosti organske prehrane i ekološki osviještenog doma

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa brižni su roditelji svoje dvoje djece, trogodišnjeg Archieja Harrisona i jednogodišnje Lilibet Diane, a unatoč tome što njihova djeca imaju mnoge privilegije u odnosu na mnogu drugu djecu svijeta, Meghan i Harry inzistiraju na brojnim poprilično strogim pravilima. Možda ponekad imamo osjećaj da dolaze iz nekog drugog svijeta, no i njih muče iste brige kao i sve nas ostale. Od savršenih manira do obasipanja svojih mališana ljubavlju i privrženošću, ovo su pravila kojih se jedan od najpoznatijih parova pridržava svakog dana!

Privatnost je ključna

Harry i Meghan odlučni su u tome da svojoj djeci omoguće što normalniji odgoj, a to prvenstveno znači zaštitu njihove privatnosti zbog čega su brojne detalje koji se tiču njihovog života odlučili zadržati za sebe poput njihovih krštenja, toga tko su im kumovi, u kojoj su bolnici rođeni i slično. Osim toga, u nadi da njihova djeca odrastaju kao obični građani, par je odlučio odreći se kraljevskih titula za Archieja i Lilibet.

Roditeljstvo je iskustvo učenja

Nijedna novopečena mama ili tata ne znaju točno što im je činiti kada svoje novorođenče nose kući, a isti je slučaj bio i s Meghan i Harryjem pa je tako vojvotkinja pokrenula priču o tome kako su i ona i Harry učili biti roditelji tijekom posjeta Cape Townu 2019., svega četiri mjeseca nakon Archiejeva rođenja. Iz dana u dan ona i Harry uče što znači biti roditelj i razvijaju se, a više su puta istaknuli koliko su zadovoljni jedno drugim. Ona uvijek kaže da je on najbolji tata, a on kaže da je ona najbolja mama.

Life&style Princ Harry se požalio: "Nemam pojma zašto me baš nitko ne zove pravim imenom"

Djecu treba obasipati ljubavlju

Lako je primijetiti da su Archie i Lilibet veoma voljeni samo po tome koliko ih Harry i Meghan obožavaju, a to je potvrdio i njihov slavni prijatelj David Beckham. U razgovoru za 'ET' David je otkrio da Harry uživa biti mladi otac po prvi put i da je to ono o čemu su njih dvojica uvijek razgovarali. "Kad si roditelj, to te mijenja. On bi uvijek trebao biti sretan. Volimo ga i on je nevjerojatna osoba, i to je najvažnija stvar, ali ponosan sam što ga vidim kako napreduje i kako postaje osoba kakva svaki otac želi biti. Svaki otac želi biti pun ljubavi prema svojoj djeci i to je ono što vidim kod njega", komentirao je.

Lijepo ponašanje im je jako važno

Tijekom nedavnog intervjua za 'The Cut', Meghan je otkrila koliko joj je važno da njezina djeca imaju lijepe manire kod kuće te da ona i Harry trenutačno pokušavaju naučiti Archieja koliko je lijepo ponašanje bitno. "Uvijek mu govorimo: 'Maniri čine čovjeka. Maniri, maniri, maniri, maniri, maniri'", poručila je.

Njihovi su izlasci i dalje važni

Ostaviti bebu samu po prvi put zasigurno je mnogima zastrašujuće, ali Harry i Meghan shvaćaju koliko je važno da provode vrijeme zajedno kao par. Dva mjeseca nakon Archiejeva rođenja, par je uživao u dnevnom izlasku u kino na premijeri 'Kralja lavova'. Tada su i Beyoncé i Jay-Z novopečenim roditeljima dali neke neprocjenjive savjete te im poručili kako je onaj najbolji koji im mogu dati da uvijek nađu vremena za sebe.

Ništa nije važnije od vremena za obitelj

Itekako je važno provoditi vrijeme s obitelji, i to ne samo s užom obitelji, smatraju Harry i Meghan. Archie je bio predstavljen svojoj rodbini kada je imao samo nekoliko dana pa je tako u svega dva tjedna od svog rođenja upoznao kraljicu, princa Philipa, princa Charlesa i Camillu te princa Williama i Kate, a sestra princeze Diane, Lady Jane Fellowes, također je bila jedan od prvih članova obitelji koji su upoznali Archieja. Harry i Meghan žele i da njihova djeca izgrade blizak odnos sa svojim kraljevskim rođacima princom Georgeom, princezom Charlotte i princem Louisom.

U redu je tražiti pomoć

Meghanina majka Doria Ragland pomogla je vojvotkinji oba puta nakon što je rodila. Živjela je s parom u Frogmore Cottageu prvih nekoliko tjedana Archiejeva života, pokazujući Meghan neke trikove i pomažući joj da se navikne na majčinstvo. Kad se Doria vratila u Los Angeles, Meghan se nije ustručavala zatražiti dodatnu pomoć pa je angažirala dadilju da joj pomaže kod kuće.

Stars Koliko je bogata Meghan Markle i ima li prinčeva obitelj uopće još novaca?

Kad god je moguće, jede se organska hrana

Nije tajna da Meghan voli ugljikohidrate, ali ova je mama jako osviještena o svom zdravlju i tijekom tjedna se trudi pridržavati se  bezglutenske i veganske prehrane, a svoje zdrave navike želi prenijeti i na svoju djecu. Daniel Martin, Meghanin prijatelj, voditeljici CBS-a Gayle King je rekao: "Siguran sam da će beba biti odgajana čisto i zeleno. Meghan voli kuhati, jede organsku htanu kad god može. I mogu je zamisliti kako sama priprema svoju hranu. Apsolutno!"

Život u ekološki osviještenom domu

Meghan i Harry potrošili su milijune renovirajući svoj bivši dom, Frogmore Cottage, dio radova uključivao je instaliranje 50 000 funti vrijedne jedinice za zelenu energiju koja im je osiguravala grijanje, toplu vodu i struju, a čak je i Archiejeva prva soba bila obojana veganskom i organskom bojom njemačkog brenda Auro. Kralj Charles također je vrlo ekološki osviješten pa je na sina Harryja prenio naviku gašenja svjetala po kući, Meghan je još davnih dana na svojem blogu 'The Tig' pisala kako je "važno da nikada ne zaboravimo dobrobit naše dobre stare Mame Zemlje."

Kućni ljubimci čine sretan dom

Što ih je više, tim bolje! Harry i Meghan su veliki ljubitelji pasa, a kada se vojvotkinja preselila u London, sa sobom je dovela svog spasilačkog bigla Guya. Par je 2018. usvojio još jednog psa – labradora, a definitivno je za očekivati da je samo pitanje dana kada će im se pridružiti još koji ljubimac. 

Važnost feminizma

Meghanino vjerovanje u feminizam jedna je od bitnijih stvari koje je definiraju, a oduvijek je poticala i princa Harryja da otvoreno izražava feminističke stavove pa je za očekivati ​​da će i djeca ovog para biti odgajana kao feministi. Na Međunarodni dan žena 2019. Meghan je u visokoj trudnoći sudjelovala u tribini o izazovima žena i njihovim nadama za budućnost otvoreno rekavši kako se nada da će i njezino dijete, bilo ono dječak ili djevojčica, dijeliti feminističke stavove.

Važnost dobrotvornog rada

Archie je imao samo nekoliko dana kada je princ Harry otputovao u Nizozemsku zbog svoje 'Invictus Games Foundation', a letio je i u Rim kako bi sudjelovao u dobrotvornoj polo utakmici Sentebale, provodeći zbog toga dosta vremena razdvojen od svoje supruge i novorođenog sina. Zajednička predanost para dobrotvornom radu je jasna, a iako će Archie i Lilibet biti odgajani kao obični građani, mališanima će, bez sumnje, slavni roditelji usaditi važnost dobrotvornog rada.

Posjeti Miss7.24sata.hr