Ovim glumcima karijera je potpuno propala, no uspjeli su se vratiti na vrh

Netflix Ovi glumci vratili su sjaj svojoj glumačkoj karijeri nakon neuspjeha
Vidi originalni članak
  • Svatko voli priču o uspješnom iskupljenju i priču o ljudima koji uspiju promijeniti svoj život i karijeru nakon niza užasnih neuspjeha
  • Gotovo je jednako tako i u Hollywoodu, osobito jer znamo kako se stvari tamo mogu okrenuti naglavačke u tren oka
  • Međutim, ovi glumci uspjeli su vratiti se na male i velike ekrane u velikom stilu 

Hollywood je nemilosrdna industrija u kojoj glumac može jednog dana lako biti najtraženija zvijezda na svijetu, a drugi dan pasti u zaborav. Čuli smo sve te priče: Robert Downey Jr. suočio se s nizom problema sa zakonom zbog zlouporabe sredstava ovisnosti prije nego što je vodio Marvelov kinematografski svemir, Nicolas Cage gotovo nikada nije odbio nijednu filmsku ponudu kako bi spriječio bankrot, upitna gluma Aarona Paula izvan 'Breaking Bada', pobjednički povratak Jasona Batemana i tako dalje. Da sažmemo stvari, evo kako su se ovi glumci vratili nakon neuspjeha, bilo da je riječ o karijeri ili osobnom životu.

Stars Tko je zgodni glumac koji je ulogom Lukea u filmu 'Purpurna srca' šarmirao žene diljem svijeta

Robert Downey Jr.

Prije nego što je postao voljeni Iron Man sa sjajnom glumačkom karijerom, Robert Downey Jr. bio je negativac vlastite priče. Još u kasnim 1990-ima, poznati glumac suočio se s nizom loših odluka, pojviše u vezi sa zlouporabom droga. Proveo je šest mjeseci iza rešetaka u zatvoru okruga Los Angeles, ponovno je uhićen i otišao je na rehabilitaciju. Nakon pet godina uspona i padova, Downey se vratio na veliko platno s filmom 'Gotika' zahvaljujući svom bliskom prijatelju Melu Gibsonu. Sam film zaradio je više od 141 milijun dolara na blagajnama i novi početak njegove karijere.

Nicholas Cage

Nicolas Cage ima neobičnu naviku trošenja. Poznat je kao slavna osoba koja stoji iza nekih od najbizarnijih kupnji: „ukradena“ lubanja mongolskog dinosaura, ukleta kuća, kolekcija ludo skupih automobila i još mnogo toga. Te loše financijske odluke dovele su ga do toga da potroši više od 100 milijuna dolara svog bogatstva i gotovo proglasi bankrot 2010. godine. Poznato je da je prihvatio gotovo svaku ulogu koja mu je ponuđena, uključujući one filmove koje su kritičari srezali i koji su komercijalno loši, sve dok nije učvrstio svoj kult sljedbenika u filmu 'Svinja' (2021.) i 'Nepodnošljivoj težini golemog talenta' (2022.).

Robert Pattinson

Robert Pattinson neprestano je hvaljen kao jedan od najljepših i najbolje plaćenih glumaca na svijetu, i to s pravom. Proslavio se zahvaljujući ulozi Edwarda Cullena u filmskom serijalu 'Sumrak saga', koji je zaradio više od 3,3 milijarde dolara na blagajnama. Međutim, u jednom trenutku svoje karijere, činilo se da se bori svim silama da pobjegne iz te sjene 'Sumraka', gotovo kao njegov kolega Taylor Lautner, nakon čega mu je karijera zamrla.

Kasnije je svoju karijeru podigao na novu visinu, vratio se u mainstream u filmu 'Tenet' Christophera Nolana 2020. i postao zaštitno lice Batmana u 'Batmanu' Matta Reevesa 2022. Potonji je zaradio više od 770 milijuna dolara i postao četvrti film s najvećom zaradom godine do sada.

Winona Ryder

Winona Ryder je glumačka veteranka koja se proslavila 1990-ih zahvaljujući  ulogama u filmovima poput 'Doba nevinosti', 'Male žene', 'Prekinuta mladost' itd. Međutim, njezina je karijera pala početkom 2000-ih nakon stalnog nadzora tabloida zbog njezinih osobnih stvari, uključujući njezino uhićenje 2001. zbog krađe u trgovini.

Uzela je nekoliko godina stanke i uspjela oživjeti karijeru. Sada je veteranka skupila nominacije za Zlatni globus i nagradu Ceha glumaca za ulogu u seriji 'Stranger Things', čija je četvrta sezona objavljena 2022. godine.

Aaron Paul

Aaron Paul je cijenjen glumac, osobito za ljubitelje serije 'Breaking Bad'. Njegov portret Jesseja Pinkmana, naivnog luzera koji je uhvaćen u otrovnom svijetu punom pohlepe i moći, učinio je glumca simpatičnim muškarcem.

Međutim, njegova karijera u filmovima je posustala: njegov prvi filmski pothvat nakon 'Breaking Bada', 'Need for Speed', bio je neuspjeh 2014. godine. Međutim, iskupio se 2016. s filmom 'Obavješajci', u kojem je glumio uz Dwaynea 'The Rock' Johnsona i Kevina Harta.

Stars Ovih 7 poznatih glumaca svoju prvu, i to glavnu ulogu dobili su bez da su imali pojma o glumi

Jason Bateman

Jason Bateman postao je slavan 1980-ih zahvaljujući 'Obitelji Hogan', ali nakon toga je skakao od jedne loše TV serije do druge. Tek 2003. kada je dobio ulogu Michaela Blutha u Foxovoj seriji 'Prikraćeni', konačno je dobio cvijeće koje je zaslužio.

Sada je kontroverzni glumac postigao još jedan uspjeh nakon nedavne sezone Netflixove kriminalističke drame 'Ozark'.

Natasha Lyonne

Nekad je Natasha Lyonne bila još jedan slučaj tinejdžerskog idola koji je pošao po zlu. Glumica, koja se proslavila zahvaljujući 'Američkoj piti' i 'Obitelj iz predgrađa', imala je nekoliko pravnih problema i zlouporabe droga u 2000-ima.

Postalo je još gore kad ju je stanodavac izbacio zbog problematičnog ponašanja i hospitalizirana je zbog srčane infekcije i ovisnosti o heroinu. Njezina prilika za iskupljenje došla je 2013. godine, kada je glumila Nicky Nichols, jednu od zatvorenica koja s njom dijeli iste osobne probleme u stvarnom životu, u 'Narančasta je nova crna'.

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone oduvijek je bio član Hollywooda, a on je još jedan slučaj glumca koji s godinama postaje sve bolji. Proslavio se kao boksač Rocky Balboa u naslovnoj seriji filmova i do ranih 1980-ih nije postigao nijedan drugi veliki hit na kino blagajnama osim ako se ne radi o nastavku Rockyja. Još jednom je ponovio svoju ulogu u nastavku iz 2015., 'Creed', i dobio svoju prvu nagradu Zlatni globus. 

Life&style Ovih 26 nezaboravnih filmova iz 90-ih savršeni su za vikend maraton, a neki čak i za modnu inspiraciju

Posjeti Miss7.24sata.hr