Bila je lijepa, ali ovih 6 stvari princeza Diana jednostavno je mrzila na svom tijelu

DAMIR SAGOLJ/REUTERS/PIXSELL
Vidi originalni članak
  • Serija Kruna stekla je mnoge poklonike, a i u novoj, četvrtoj sezoni raskrinkava život britanske kraljevske obitelji
  • Dok se vode rasprave što je fikcija a što istina, mi smo se prisjetili najobljubljenije od svih na dvoru - princeze Diane
  • Lijepa, popularna, voljena, ikona stila, ipak je bila puna nesigurnosti i kompleksa. Evo kojih

Bila je miljenica nacije, ali i cijelog svijeta. Lady Di bila je u percepciji javnosti dobrica, mlada i nevina djevojka koja je okrutnost svijeta upoznala kroz život na dvoru, stroga pravila britanske kraljevske obitelji, nesretni brak s mnogo starijim, ružnijim i nevjernim Charlesom. Nisu se divili samo njezinom humanitarnom radu, smartali su je ljepoticom, u nebesa uzdizali njezine modne odabire i stil. Ipak, i najljubljenija i najljepša princeza bila je puna nesigurnosti pa čak i autodestruktivnih misli. Bila je istovremeno ikona i puna kompleksa. Na primjer, kad je umjetnik Israel Zohar 1990. naslikao njezin portret, Diana je neprestano tražila da na slici nešto popravlja, a ponajprije njezin nos... 

Life&style 5 situacija u kojima nam je najčešće neugodno, a zapravo ne postoji razlog za to

Nos

O njezinom "velikom" nosu raspravljalo se i u tisku. Dijana ga je pokušavala prikriti frizurom koja joj je zaklanjala dobar dio lica, jednako kao i zauzimajući točno određenu pozu kad su je fotografirali. Pognula bi blago glavu, malo je okrenula u stranu i podigla pogled. Postao je to njezin prepoznatljivi kut za snimanje.  

Visina

Također, spuštanje glave pomagalo je Lady Di da se nosi i sa svojim drugim kompleksom: stidila se svoje visine od 173 cm. Njezinu nesigurnost glede visine pothranjivala je činjenica da joj je muž bio u dlaku iste visine. Ipak, na službenim potretima Diana djeluje niže što je bio namjerni trik dvorskih fotografa. Stavili bi je ispred Charlesa i obavezno je morala nositi ravne cipele - tako je Charles izgledao više i impozantnije. 

Zbog visine koju je doživljavala kao problem zahvaliti ima i loše držanje tijela. Držala se pogrbljeno, savijajući ramena prema naprijed, a prema riječima njezina liječnika tome je pridonosila i iskrivljenost kralježnice od koje je patila. Glavu bi držala pognutu i dok je razgovarala s ljudima, želeći da im bude ugodno, da ne misle da ih gleda s visoka. 

Kilogrami

Smatrala je da je debela, navodno sve zbog jedne Charlesove rečenice koju je uputio svojoj mlađahnoj mladenki kad joj je prvi put stavio ruku oko stuka: "Oh, malo smo debeljuškasti ovdje, zar ne?". Zaboljele su je te riječi - to je razlog zašto je 19-godišnja Diana počela uoči svog vjenčanja rapidno mršaviti. Kad su joj dvorski krojači počeli šiti vjenčanicu opseg struka joj je bio 76 centimetara, a do ceremonije se smanjio na 58. Jedan od dizajnera rekao je da je tako mršava da joj se kosti vide i na licu.

Nakon vjenčanja počela je patiti od bulimije i od nje bolovala još deset godina. Sama je kasnije otkrila da je bilo nekoliko "okidača" za bulimiju. Prije svega, loši odnosi sa suprugom: u javnosti su trebali biti slika sretnog braka dok među njima nije bilo mira ni sklada. Osim toga, u dužnosti joj je spadalo da obilazi teško oboljele ljude i to ju je psihički iscrpljivalo. Nikad nije potražila pomoć - stidila se svog poremećaja i mrzila se zbog bulimije. 

Široka ramena

Lijepa Diana vjerovala je da je građena poput plivača i nisu joj se sviđala njezina široka ramena. Srećom, moda 80-ih diktirala je ramena podstavljena jastučićima što je princeza vješto koristila. Njezina ramena više nisu bila problem, svi su mislili da samo slijedi trend.

Drama na dvoru Što u seriji 'Kruna' najviše razljutilo kraljevsku obitelj? Jedna od glavnih glumica misli da razumije

Trbuh

Njezin osobni trener Carolan Brown oktrio je kako je nakon rođenja dvojice sinova Lady Di svoj trbuh smatrala problematičnim i puno je treninga usmjerila na rješavanje tog "problema". Sport joj je pomogao ne samo u fizičkom smislu već i u emocionalnom.

Glas

Išla je na satove govorništva jer je smatrala da joj glas zvuči popt glasa male djevojčice i da dok javno govori ne zvuči dovoljno uvjerljivo. S vremenom je počela patiti i od depresije - brak s Charlesom nije funkcionirao, volio je drugu, podršku u kraljevskoj obitelji nije imala, a na van je sve trebalo djelovati sjajno. Tek kad je on javno progovorio o svojoj vezi s Camillom, Diana je priznala koliko su joj teške bile prethodne godine i kako je patila od depresije. Ali smogla je snage, postupno se riješila nesigurnosti, tjeskobe pa i bulimije. 

Posjeti Miss7.24sata.hr