Ovi slavni glumci su se zarazili koronavirusom, a svi imaju neke vrlo bitne poruke za sve nas

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Broj oboljelih od koronavirusa povećava se iz dana u dan, a sve više zaraženih putem društvenih mreža istupa sa svojim pričama
  • Među njima našle su se i poznate osobe kojima je testiranjem potvrđen virus, a posljednji u nizu su glumci Idris Elba i Kristofer Hivju, poznatiji kao Tormund iz serije "Igra prijestolja"
  • Na popisu su i Tom Hanks te Bondova djevojka Olga Kurylenko. Svi ovi glumci su svoju popularnost odlučili iskoristiti kako bi javnosti prenijeli poruke nade, umanjili širenje panike te pozvali na brigu o sebi i drugima

Koronavirus se širi svijetom, a sve više oboljelih javno istupa kako bi putem društvenih mreža prenijeli poruke nade, umanjili paniku i pružili podršku onima koji su se našli u istoj situaciji. Prema najavama stručnjaka zarazit će se 70% svjetske populacije, no 80% zaraženih neće trebati intenzivnu liječničku skrb. Poznate osobe nisu iznimka, a dio njih je svoj javni kapital odlučio uložiti u slanje dobrih poruka javnosti.

Life&style Ovo su mitovi i činjenice o koronavirusu za koje Svjetska zdravstvena organizacija želi da znaš

Tom Hanks i Rita Wilson

Tom Hanks i njegova supruga Rita Wilson prve su velike svjetske zvijezde koje su javno priznale kako su pozitivne na koronavirus. Par je jučer, u ponedjeljak 16. ožujka, napustio bolnicu u kojoj su bili pod prismotrom. Glasnogovornik para potvrdio je kako se oni sada nalaze u kućnoj izolaciju u iznajmljenom doma. Od trenutka kada im je postavljena dijagnoza, Tom i Rita su koristili društvene mreže kako bi apelirali na obožavatelje da slijede upute te brinu jedni o drugima. "Postoje ljudi kod kojih bi taj virus mogao dovesti do veoma ozbiljnih bolesti. Idemo dan po dan. Svi mi možemo nešto učiniti i to tako da slijedimo upute stručnjaka te da se brinemo o sebi i jedni o drugima, zar ne?" - napisao je 63-godišnji glumac.

 

Olga Kurylenko

Baš poput bračnog para Hanks, vijest o tome da boluje od koronavirusa na svojim je društvenim mrežama objavila glumica Olga Kurylenko koja je široj javnosti poznata po ulozi Bondove djevojke u filmu "Zrno utjehe". Na Instagramu je ova 40-godišnjakinja objavila fotografiju snimljenu iz svog doma, koju je popratila idućim opisom: "Zaključana sam doma nakon što su testovi pokazali da sam pozitivna na koronavirus. Bolesna sam već tjedan dana, a temperatura i umor su glavni simptomi. Brinite se za sebe i shvatite ovu situaciju ozbiljnom."

Idris Elba

Putem Twittera, informaciju o tome da je podvrgnut testiranju na koronavirus iznio je i glumac Idris Elba. Premda je naveo kako ne pokazuje vidljive simptome i kako se osjeća dobro, testovi su pokazali kako je ovaj 47-godišnjak pozitivan na COVID-19. Uz obavijest, Idris je snimio video u kojem se javlja iz izolacije sa suprugom Sabinom kako bi obožavateljima dao uvid u situaciju. "Ostanite doma i budite razumni. Nema mjesta panici." - poručio je glumac.

Priznao je kako se na testiranje odlučio nakon što je saznao da je osoba s kojom je nedavno bio u kontaktu također pozitivna na virus. Premda nije jasno dao do znanja o kome je riječ, američki mediji špekuliraju kako se radi o Sophie Trudeau, supruzi kanadskog premijera s kojom je glumac početkom mjeseca zajedno sudjelovao na humanitarnom događanju. Gospođa Trudeau nije jedina supruga premijera koja se nalazi u samoizolaciji zbog pozitivnog nalaza. Ista sudbina zadesila je i Begoñu Gómez, suprugu španjolskog premijera Pedra Sancheza.

Kristofer Hivju

Posljednja u nizu poznatih osoba iz svijeta glume koja je javno obznanila kako je pozitivna na korona virus je norveški glumac Kristofer Hivju, domaćoj publici najpoznatiji po ulozi Tormunda Giantsbanea u hit seriji "Igra prijestolja". Kristofer se putem društvenih mreža javio iz svog doma u Norveškoj te je poručio kako se dobro osjeća te da ima blage simptome. "Perite ruke, držite sigurnosni razmak, idite u karantenu. Činite sve kako bi spriječili da se virus nastavi širiti. Zajedno se možemo boriti protiv virusa, pratite zdravstvene upute i brinite o drugima, posebno starijima." - napisao je. Ovaj 41-godišnjak trenutačno snima drugu sezonu Netflixove uspješnice "The Witcher" čije je snimanje privremeno prekinuto, a nakon saznanja o njegovu zdravstvenu stanju set podvrgnut dubinskom čišćenju.

Posjeti Miss7.24sata.hr