Očaj i bijes! Pokrenuta je prava lavina reakcija na Rokov plasman na Eurosongu

Instagram/Jenlyn Rodriguez
Vidi originalni članak
  • Mladi Roko Blažević (19) nije uspio izboriti prolazak u finale Eurosonga u Tel Avivu
  • Ipak, ako je suditi po reakcijama fanova, nema mnogo mjesta za tugu jer je njegova pjesma glavni hit na YouTubeu
  • "Srami se, Europo, jer si ga pustila da ti promakne. Hrvatska je bila najbolja sinoć. Pozdrav iz Francuske!" - piše u jednom od komentara

Mlada nada splitske glazbene scene, 19-godišnji Roko Blažević sinoć je u Tel Avivu na Eurosongu predstavljao Hrvatsku. Dok su se u finale plasirali Makedonija, Nizozemska, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbejdžan, Norveška, Švicarska i Malta, Roko i njegova pjesma "Dream" nisu dobili ulaznicu za finalnu večer. 

Mladi Roko u Tel Avivu uz sebe je imao veliku podršku - majku i mentora Jacquesa Houdeka koji su stvarno vjerovali u bujni vokal Roka koji je bio drugoplasirani u finalu showa "Zvijezde". Na izraelsku scenu stupio je s velikim krilima i s dvojicom vrlo atraktivnih plesača, a na pozornici ga je ovio gusti dim zbog kojeg je mladi pjevač imao poteškoće pri izvođenju pjesme koju je izvodio pola na hrvatskom, a pola na engleskom jeziku. Ipak, Roko se nije uspio izboriti s opakom konkurencijom...

Life&style Hura! Znamo kako više nikad nećeš ostati s praznom baterijom mobitela

Ispadanje je danas prokomentirao Rokov mentor Jacques koji je svima zahvalio na podršci i vjeri te dodao kako je njihov mali tim složan i ne predaje se. "Najviše ipak, ponosan sam na našeg malog - velikog Roka, koji je cijelo ovo vrijeme boje naše Hrvatske branio iskonskim talentom, umjetnički zaneseno, te iznad svega predano, profesionalno i iskreno. Sve što ste večeras vidjeli i čuli, plod je našeg zajedničkog višemjesečnog truda, odricanja i rada s jedne, usprkos golemim izazovima koji su pred nas stavljeni s druge strane. Sve te izazove savladavali smo zajedno kao tim, kao ljudi, do zadnjeg trenutka, ne predajući se dok ne ostvarimo nastup u tv prijenosu kakav smo zamislili. To smo i ostvarili, predvođeni doista najboljom šeficom delegacije i menadžerom, koji su oboje za sve nas bili spremni dati i posljednji atom energije. HVALA! ❤️" - napisao je Jacques koji je još jednom zahvalio svima na glasovima. 

Ipak, ako je suditi po reakcijama fanova na internetu, Roko nema zašto biti očajan. Brojke i komentari kažu da je oduševio mnoge. Nakon što je snimka njegova nastupa objavljena na službenom Youtube kanalau Eurosonga, postala je pravi hit. U samo nekoliko sati, Rokova je izvedba postala veliki hit i dosegnula 115 tisuća pregleda te postala druga u trendovima. Međutim, pravi očaj fanova evidentan je tek u komentarima. "KRAĐA! On je definitivno bio najbolji muški izvođač tamo sinoć!" - kaže prvi komentar koji je već prikupio 150 lajkova. "Za mene je još uvijek on najbolji!" - kaže drugi komentar koji je prikupio čak 407 lajkova. 

BEAUTY Želiš da tvoja koža izgleda mlađe? Onda nikako ne bi trebala zanemariti ovo osnovno pravilo

"Prekrasan glas, prekrasna pjesma, prekrasna pozornica... Najveći zločin sinoć.. On je trebao proći, to baš nije fer! Samo hrabro, Roko!" - napisala je gospođa iz Španjolske. "Pravda za Roka doći će u subotu. Srami se, Europo, jer si ga pustila da ti promakne. Hrvatska je bila najbolja sinoć. Pozdrav iz Francuske!" - napisao je komentator koji je cijelu poruku napisao velikim slovima. Poruke podrške stigle su i iz Rusije. "Roko, ti si zaslužio prvo mjesto na Eurosongu, stvarno je tužno što nisi u finalu. Tvoj show je bio prekrasan, a tvoj vokal je nešto najbolje što sam ikad čuo. Rusija je uz tebe." - piše u komentaru.Iako se brojni dive Rokovu fantastičnom vokalu, njegova krila nisu se svidjela baš svima. Korisnica Twittera usporedila ga je s manekenkama Victoria's Secreta. Oni malo zločestiji uspoređivali su ga s likovima iz serije "Lucifer", a neki su komentirali kako bi rado u trojac s hrvatskim anđelima - misleći pritom na seksi plesače koji su nastupali uz Roka. 

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr