"Nitko tko pošteno zaradi ozbiljne novce nije glup..." I Hana Hadžiavdagić uključila se u raspravu o influencerima

Instagam
Vidi originalni članak
  • U medijskom prostoru posljednjih je dana aktualna i rasprava o karijeri influencera i njihovim 'pravima i obvezama'
  • Posljednja u nizu o ovoj je temi istupila Hana Hadžiavdagić koja prozivke i omalovažavanje ovog zanimanja smatra neutemeljenima
  • Premda je visokoobrazovana osoba, Hana je zaključila kako je karijera na društvenim mrežama unosnija od uobičajenog vida zapsolenja

Posljednjih dana hrvatski medijski prostor, ali i društvene mreže obuzela je rasprava o influencerima. Utjecajnik ili utjecatelj, kako glasi hrvatska inačica ovog engleskog izraza, prema definiciji osoba je koja u virtualnom svijetu ima utjecaj na određenom tržištu, a koji se najčešće ogleda u broju pratitelja i angažmanu vjerne publike. U poleđini aktualne rasprave leži istup mlade influencerice Doris Stanković koja se u seriji TikTok videa požalila na reakciju jednog porečkog restorana koji je odbio njezine usluge.

Life&style Influencerica se hvalila da je na odmoru na Baliju – a zapravo je bila u IKEA-i. Snimila je i video...

Okršaj na društvenim mrežama

Zauzvrat objave fotografija iz spomenutog restorana, influencerica je tražila besplatan obrok, a njezin zahtjev izazvao je veliko negodovanje dijela domaće javnosti. U raspravu su se na društvenim mrežama brzo uključila i poznata lica, a zasigurno najveću reakciju izazvao je status redatelja Dalibora Matanića koji je svoje pratitelje pozvao na bojkot usluga koje pružaju influenceri. "U ime naših roditelja i njihovih roditelja, radničke klase koja je sve svoje morala zaraditi radom, pozivam vas da mi se pridružite u lobiranju kod svih tzv. klijenata", stoji u njegovoj Facebook objavi.

 

 

Life&style Viralno: sirota influencerica plače kako nije sposobna za posao od 9 do 5 i "malograđanski život"

Nije ostala dužna

Kritike su posebno pogodile Hanu Hadžiavdagić Tabaković, bosanskohercegovačku influencericu sa zagrebačkom adresom. "Jedino što mogu zaključiti iz statusa nekih persona je da zapravo je*eno zavide pojedinim Influencerima na njihovom načinu života. Znam, i ti bi junače, ali te vrijeme pregazilo pa sada zavidiš internetu koji im je donio lifestyle koji ti od vlastitih moždanih vijuga, kojima se toliko hvališ, nikada nisi sebi mogao priuštiti", započela je svoj status 35-godišnjakinja, direktno se referirajući na redateljeve riječi.

Obrana svoje 'struke'

Budući da je Hana na društvenim mrežama poznata po svom britkom jeziku, spomenutu objavu nastavila je ovim riječima: "Domet natprosječnog IQ-a svodi se na pisanje statusa po društvenim mrežama o Influencerima...Idem ih sada što više poniziti pa da u moru ovih koji su Facebook ratnici budem faca. Druže, i ja sam grijala klupe političkih nauka pa već godinama ne radim u struci (novinarskoj) jer mi se upravo to influencanje koje toliko blatiš deset puta više isplati. Zamisli"

"Ono što neki svjetski Influenceri (da nas domaće ne hvalim) zarade potpisom samo jednog ugovora ti nećeš za života. Nitko tko zaradi ozbiljne novce na pošten način nije niti glup i niti površan, shvatite to. A vi upravo tako Influencere doživljavate. Nikome se ništa ne dešava slučajno nego je u sve to uložen rad, trud i malo sreće. Nije sve u novcima! Ok, nije, ali ti čine život ljepšim i lagodnijim. Sorry Sheldon, ali tako je kako je i to je jedina istina", dodala je potvrdivši tako da joj je redatelj svojim iskazom itekako stao na žulj.

 

Bračni krah Boris Novković se zasad ipak ne razvodi, ali priznaje da mu u četvrtom braku ne cvjetaju ruže

Novo vrijeme

Ipak, influencerica ističe kako joj kritike "dušobrižnika" ne smetaju jer se do jutra može raspravljati o pojedinim vrijednostima, ali činjenice su ipak činjenice. "Današnji medij je online, današnja mladost je online, život nam je online... Na kraju krajeva, onda su svi svjetski giganti glupani jer plaćaju promocije Influencerima!", istaknula je na samom kraju svog statusa.

Posjeti Miss7.24sata.hr