Natjecateljica Matea koja je pobjegla iz Života na vagi javila se i danas izgleda super

RTL
Vidi originalni članak
  • Show Život na vagi izuzetno je popularan jer dira u naša srca, suosjećamo s kandidatima, navijamo za njih, a njihove su priče mahom potresne
  • Zato nas izuzetno vesele one koje imaju sretan svršetak makar su kamere odavno ugašene
  • Takva je i ona mlade Slavonke Matee Ilinčić koja je svojevoljno napustila natjecanje, a sada, mnogo mjeseci kasnije se javila i - sjajno je. Sretnija, mršavija i odlučno na putu koji je zacrtala

Matea Ilinčić nije se dugo zadržala u posljednjoj sezoni Života na vagi. Tada 24-godišnja Slavonka show je svojevoljno napustila i prosječni gledatelj bi pomislio kako je još jedna od onih koja nije smogla snage da izdrži i promijeni ne samo svoj izgled nego i život. Je li još Mateino nepojavljivanje u završnoj emisiji u koju dođu svi koji su sudjelovali u toj sezoni bilo dodatni dokaz da je od svega odustala? Iako se moglo tako činiti, očito smo oba puta bili u krivu.

Stars Dominiku je Život na vagi donio ljubav i to s bivšom kandidatkinjom Anom. Pogledaj kako su zaljubljeni!

"Novi početak u meni"

"Novi početak u meni donosi promjenu. Teško je i bit će još teže. Borit ću se da se iz dana u dan uzdižem kao Feniks iz pepela. Moja priča počinje ovog trenutka, ovdje i sada te znam da nigdje neće pisati odustala sam jer ja to mogu, hoću i moram zbog sebe. Gotovo. Kraj priče." Ovim je riječima vidno mršavija Matea popratila svoju objavu.

Dobro joj je išlo, a onda je odustala

Da se podsjetimo, Matei, uopće nije išlo loše u Životu na vagi u koji je stigla sa 103 kilograma. Vrijedno je radila, rezultati su se vidjeli, a onda je ipak odlučila napustiti show. Te večeri odjenula je traperice u koje nije mogla stati kad je stigla, a onda se pred kamerama odvio dirljiv razgovor između nje i trenera Ede u kojem mu je ona priopćila da je donijela konačnu odluku i da ide kući. On ju je nahvalio riječima: "Ono što ja mogu reći za tebe je da vidim veliku promjenu, puno smo posla napravili. Želim ti puno sreće, i da tako nastaviš vani jer mislim da si u dobrom zaletu i malo ti fali da dođeš do svog cilja. Nakon svega što si prošla u životu, veliki si borac."

"Ti si meni bio poput oca", uzvratila je Matea na rubu suza, a u mjesecima koji su uslijedili potvrdila da je Edo bio u pravu kad je u njoj vidio potencijal - dokazuje to i njezina objava na Instagramu.

Dok su njezinu vršnjaci izlazili, nju je mučila depresija

Matei nikad nije bilo žao što je svoju životnu priču koja je i dovela do višla kilograma podijelila s gledateljima RTL-a, a njih je doista dirnula. "Ja sam cijeli život mršava bila i sa 16 godina dogodio se brodolom u mom životu, završila sam na psihijatriji i udebljala sam se od lijekova, antidepresiva" ispričala je za RTL. "Razlozi su bili obiteljske svađe i rastava braka i to je na mene jako utjecalo. Ne sjećam se jesu li oni meni ikad rekli 'oprosti'. Moji vršnjaci, njima je najveći problem bio učenje ili najveća radost izlaženje i dečki... Ja sam vrijeme provodila u bolnicama, žalosno. Kako mi se sve to dogodilo: psihijatrija, bulimija, depresija, bipolarni... Puno čitam o tome i činjenica je da se to danas događa, samo za većinu je sramota o tome govoriti" ispričala je.

S društvenih mreža Gledatelji uputili kritike Nini Martini iz 'Života na vagi', ali zaboravljaju na jednu stvar

Kilogrami, pa bulimija

Kako je dobivala terapije, tablete koje su je, kaže, debljale i pojačavale joj apetit, tako su kilogrami rasli i kad je to primijetila počela je nakon što se prejede povraćati. Matea je tako ukazala na sve češći problem bulimije u Hrvatskoj, posebno među mladim djevojkama. Ne čudi stoga kako su na njezinu objavu na Instagramu stigle brojne priječi podrške i pohvale: "Čudo od cure", "Samo hrabro Matea. Možeš ti to!! Jača si više nego misliš. Samo naprijed malim koracima u velike životne pobjede", "Samo naprijed, uz tebe smo", "Bravo lavice", "Nikad se u životu nemoj predavati"...

Posjeti Miss7.24sata.hr