Naomi Campbell i u pedesetima osvaja modne piste, ali izvan njih i nije baš tako glamurozna

James Devaney Naomi Campbell na reviji Michael Kors-a
Vidi originalni članak
  • Naomi Campbell, koja slovi za jednu od najdrskijih manekenki, i u pedesetima osvaja modne piste
  • Campbell se prošetala ulicama New Yorka za 40. godišnjicu Michael Kors-a
  • Jedna od najvećih zvijezda mode, poznata je po bezobraznosti i fizičkim obračunima

Nakon gotovo 35 godina na modnoj pisti, britanski supermodel Naomi Campbell i dalje je jedno od najvećih imena mode. Pedesetogodišnji supermodel, koji se proslavio 90-ih, pokazao je da se malo toga promijenilo u njezina tri desetljeća u industriji kada je prošlog tjedna zatvorila reviju Michael Korsa u New Yorku

Manekenka koja je dobila prepoznatljiv nadimak Crna Pantera, manekenstvom se počela baviti s 15 godina, a dokazala je da desetljećima kasnije još uvijek osvaja piste. Na reviji Michael Korsa Campbell je pomogla obilježiti 40. godišnjicu brenda. Virtualni show bio je svojevrsna "oda Broadwayu" s modelima koji su West 45th Street na Manhattanu pretvorili u vlastitu modnu pistu. Campbell je reviju zatvorila u crnoj haljini šljkičastoj haljini do poda u kombinaciji s kaputom. 

Njihov trenutak slave je prošao: 7 nekoć hit odjevnih komada koji danas djeluju pomalo passé

Naomi Campbell danas je jedna od najdugovječnijih i najplaćenijih modela, na štednoj knjižici ima preko 40 milijuna dolara, a odrasla je u Streathamu, siromašnom južnom predgrađu Londona. No, iako i dalje osvaja modne piste, ne osvaja svojom pojavom zbog neljubaznosti. Naime, Crna pantera glasi za jednu od najdrskijih ličnosti u svijetu mode. 

Osim što ima naviku satima kasniti na snimanja, ne preže ni od fizičkih obračuna. Ratoborna manekenka pljunula je i udarila čuvara koji je nije prepoznao i pustio iza bine koncerta grupe U2. U luksuznom rimskom hotelu Eden 2005. pretukla je svoju dugogodišnju prijateljicu, talijansku glumicu Yvonne Scio, tako da je glumica završila u bolnici. Već u počecima svoje karijere asistenticu Georginu Galanis udarila je mobitelom, a spremačicu Anu Scolavino 2007. pogodila BlackBerryjem u glavu jer joj je zametnula trepavice. Ana je morala na šivanje glave, a drska Naomi kažnjena je s pet dana društveno korisnog rada; morala je skupljati smeće njujorškim ulicama.

Moda Lista ljetnih cipela koje ćeš posvuda viđati - neki modeli bi te mogli iznenaditi!

Pet joj je godina bilo zabranjeno letjeti British Airwaysom nakon što je 2008. na Heathrowu pobjesnila zbog izgubljene prtljage i ispljuvala dva policajca. Agresivnu Crnu panteru imao je prilike sresti i novinar koji ju je na Siciliji pokušao snimiti s tadašnjim partnerom, ruskim milijarderom Vladislavom Doroninom, koji je završio neslavno jer ga je manekenka mlatnula torbicom po glavi i ogrebala mu oko. 

Mnogo je priča u kojima se spominju njezini ispadi, a članovi posade aviokompanije kojima leti kažu kako "sjedi na salvetama kad god leti kako bi izbjegla dodirivanje sjedala", priča stjuardesa Kristina Harris.

Slavi 34 godine u manekenskoj industriji

Časopis Interview objavio je novi razgovor između Campbella i dizajnera Marca Jacobsa, gdje su razgovarali o više od 30 godina koje je provela u industriji modela. U intervjuu je Jacobs pitao Cambell što misli da je najbolji dio starenja. "Znanje", odgovorila je Campbell. "Razumijevanje da nikada nismo prestari da bismo pogriješili. Nikad nismo prestari za učenje. U tijeku smo i pokušavamo se poboljšati. Dolazimo ovdje za vrijeme koje dolazimo i želimo učiniti najbolje možemo dok smo ovdje jer jedno što znamo jest da odlazimo", rekla je manekenka.

Beauty Genijalan trik Gigi Hadid učinit će tvoje usne punijima za nekoliko sekundi - potpuno prirodno

Priznala da su joj fizički aspekti starenja najteži

Iako sa starenjem postoji mnogo mudrosti i poniznosti, Campbell je rekla da postoje i neke stvari koje postaju izazovnije. Rekla je Jacobsu da su najgori dio starenja fizičke promjene koje s njim dolaze. "Morate biti sigurni da se istežete, vježbate. Ne možete jesti sve stvari koje ste prije jeli", otkrila je.

Međutim, dodala je da održavanje razine energije pomaže da ostane mlada. "Energija je toliko važna. Imam 50 godina, ali ne ponašam se kao da imam 50 godina", pojasnio je model.

 

Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom

 

Posjeti Miss7.24sata.hr