Nakon 20 godina otkrili kakvu scenu je Chandler odbio snimati u jednoj epizodi 'Prijatelja'

Vidi originalni članak
  • Nedavno je otkriveno da je Matthew Perry odbio jednu priču koju su mu ponudili scenaristi serije Prijatelji.
  • U toj seriji, koju je radila američka televizija CBS od 1994. do 2004., kao što svi znamo, Matthew je glumio Chandlera Binga
  • Nedavno je također otkriveno da veza Monice i Chandlera zapravo nije bila u planu kad se radila serija

U knjizi Generacija Prijatelji: insajderski uvid u seriju koja je definirala čitavu jednu televizijsku epohu, pisac Saul Austerlitz otkrio je čemu je Perry rekao odlučno 'ne'. Austerlitz otkriva da je postojala ideja da se Chandler jednom 'uvuče' neprimjetno u gay bar u kojem chef radi sendviče sa salatom od tune i otopljenog sira kakve on obožava.

Perry je na to odlučno odmahnuo glavom i prijedlog scenarija te eipzode gurnut je duboko u ladicu.

Nakon tog prijedloga slijedilo je još nekoliko epizoda s pričama koje se ipak nikada nisu snimile. U jednoj Rachel (Jennifer Aniston) počinje živjeti s Guntherom (James Michael Tyler), u drugoj je Chandler uhapšen na aerodromu jer se sprdao s posterom koji objašnjava da su na aerodromu zabranjene šale o terorističkim otmicama ili bombama u avionu.

Zanimljivo, ovaj prijedlog priče odbačen je upravo uoči terorističkog napada na Twinse 11. rujna 2001.

Isto tako, nedavno je glumica Lisa Kudrow (Phoebe Buffay) otkrila koji je rekvizit sa snimanja serije Matthew za nju sačuvao, a James Michael Tyler (Gunther) ispričao je i zašto nije želio da se ponovno počnu snimati nastavci ove kultne TV serije.

Inače, nedavno je također otkriveno da veza Monice i Chandlera zapravo nije bila u planu kad se radila serija. Ross i Rachel i njihov turbulentni odnos su cijelo vrijeme trebali biti isključivi fokus serije. Autor knjige otkriva: "Kad se počelo raditi na drugoj sezoni, jedan od pisaca je došao na ideju 'Što ako spojimo Monicu i Chandlera?', ali ta ideja nije naišla na neko oduševljenje. Drugi pisac je tu ideju smatrao pomalo očajničkom, a ostali nisu inzistirali pa je ta potencijalna romansa pala u zaborav na neko vrijeme."

Omiljena serija Nadolazeća jesen je u znaku kultne serije "Prijatelji". Ovi su predmeti već na našoj wishlisti!

Ideja je vraćena na stol kad se radio plan za četvrtu sezonu, a netko je dobacio da bi ta scena bila idealna u epizodi Rossova vjenčanja s Emily u Londonu.nakon što je scena snimljena u Londonu, publika u studiju je potpuno "poludila". "Oduševljenje u publici je bilo nevjerojatno, soba se tresla od povika i pljeska, potpuno su bili u deliriju." napisao je autor knjige.

A pisci nisu mogli ignorirati takvu reakciju publike i morali su mijenjati scenarij. Iako se u već snimljenoj epizodi stekao dojam da je "Sve što se dogodi u Londonu, ostaje u Londonu", Monica i Chandler nastavili su hodati i u New Yorku, nakon nekog vremena i početi živjeti skupa, a na kraju su se vjenčali i usvojili blizance. 
 

Posjeti Miss7.24sata.hr