Leonarda Boban na pragu 50-e ponovno u ulozi modela - otkrila je i kako održava svoj mladolik izgled

Pixell/PIXELL
Vidi originalni članak
  • Nakon gotovo tri desetljeća izbivanja s manekenske scene, modna dizajnerica i supruga Zvonimira Bobana je ponovno stala pred objektiv fotoaparata
  • Do te je odluke došlo prilikom slučajnog susreta s bivšom vizažisticom Ljiljanom Kanižanec - Mitzi
  • Leonarda svoju zavidnu liniju na pragu pedesete održava zdravom prehranom i vježbanjem joge, a estetska je kirurgija nimalo ne privlači

Leonarda Boban, supruga umirovljenog nogometaša Zvonimira Bobana, modna dizajnerica i bivši model je nakon gotovo tri desetljeća odlučila ponovno stati pred objektiv profesionalnog fotografa, prenosi Yachts Croatia. Dok je šetala ulicom u centru Zuricha, srela je legendarnu vizažisticu Liljanu Kanižanec Kajfež - Mitzi s kojom je surađivala još u mladim danima, a ona ju je pritom pozvala na zabavu kozmetičke kuće Dior za koju trenutno radi.

Ljudi iz Mitzinog miljea su ju radoznalo pitali zašto se više ne bavi modelingom s obzirom da su sada u trendu i manekenke zrelije dobi. "Kada sam to ispričala mojima kod kuće, djeca i Zvone su me počeli nagovarati da barem probam pa ako mi se svidi da povremeno prihvatim koji angažman", rekla je za Yachts Croatia.

RECENZIJA Isprobala sam pekmez i ulje za ubrzano tamnjenje na bazi oraha spravljene prema stogodišnjoj formuli. Ovo me je iznenadilo

S obzirom da joj je suprug novi šef nogometa u talijanskom klubu Milan pa je često na putu, a djeca zauzeta školskim obvezama, Leonarda je objeručke prihvatila ovu ponudu. U početku snimanja je osjećala tremu, ali je ubrzo dobila osjećaj kao da nikad to nije ni prestala raditi.

"Mitzi mi je laganom šminkom podigla samopouzdanje i bez njezina poticanja ne bih ni počela snimati. S fotografom sam uspostavila divan odnos pun povjerenja i mislim da sam, unatoč dugoj pauzi, sada puno kvalitetnije i opuštenije odradila snimanje jer sam zrelija i smirenija osoba". 

Život "Život počinje iza pedesete", poručuje manekenka koja u 59-oj reklamira donje rublje

Estetska je kirurgija ne privlači, a liniju održava vježbanjem joge gdje osim tjelovježbi i meditacije, spravlja i ispija čaj. U dnevnoj njezi najviše pažnje posvećuje licu i vratu, a ako kod kuće nema neki piling iz ljekarne, napravi ga sama od sitnije mljevenog kukuruznog brašna i jogurta. Bore oko očiju ju ne brinu i prilično je zadovoljna svojim procesom starenja.

Ono što joj je najbitnije je zdrava prehrana pa dva puta tjedno odlazi na tržnicu u blizini kuće u nabavu svježih namirnica. Ipak, ne pridržava se svih preporuka nutricionista - tijekom dana pije tekućine samo kada je žedna i ne razumije kako da u sebe "utrpa" tri litre vode dnevno. Najvažnijim za ravnotežu organizma smatra zrelost duha, a najvećim luksuzom dane kada cijela obitelj zajedno plovi na njihovom brodu "Aprea Mare 54".

Što kažeš na to da ovog ljeta napraviš nešto za sebe? Odaberi svoju ljetnu missiju i osvoji genijalne nagrade!

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr