Kraljici Elizabeti II zabranili su alkohol, ali ona se toga baš i ne pridržava, tvrdi kraljevski sommelier

Shutterstock Kraljica ne bi smjela piti alkohol, ali baš ne sluša liječnike
Vidi originalni članak
  • Zapravo, kraljičini liječnici uveli su strogu zabranu bilo kakvog alkohola zbog zdravstvenog stanja kraljice
  • Ali, kraljica se toga baš i ne pridržava
  • To njenom sommelieru nimalo ne olakšava život

Ova vijest vjerojatno je zabrinula mnoge ljubitelje kraljevske obitelji prošlog mjeseca: Kako je sredinom listopada izvijestio časopis „Vanity Fair“, liječnici su navodno savjetovali kraljicu da se ubuduće suzdrži od alkohola - osim u posebnim prilikama.

Za kraljicu Elizabetu II odavno je poznato da drži strogu rutinu pijenja čašice alkoholnog pića. Naime, 2012. godine su dnevne novine „The Independent“ otkrile da vladarica tijekom dana konzumira točno četiri pića. Džin s Dubonnetom prije ručka i čaša vina uz ručak. Navečer popije suhi martini i čašu šampanjca.

Bliski izvori tvrde da je martini bio osobito blizak srcu kraljice. Ali, upravo je to ono što joj je sada zabranjeno. To je kraljici oduzelo jednu od rijetkih radosti koje su joj ostale nakon smrti voljenog muža.

Life&style I sama kraljica Elizabeta mora se pridržavati ovih 12 strogih pravila protokola

Kraljica si ne može pomoći

Međutim, 95-godišnjakinja baš i ne drži ruke dalje od alkohola: kako izvještava kraljevski sommelier Demetri Walters u „Daily Mailu“, kraljica još uvijek uživa u jednoj ili dvije kapi. Premda kraljica više ne može puno piti, uz obrok i dalje pije čašu vina.

Walters je neovisni konzultant koji radi za razne klijente, uključujući kraljevsku obitelj. Radio je i kao pivski sommelier za princa Philipa. Kraljičin dugogodišnji suprug navodno je imao vlastitu ideju o podnošljivosti alkohola i lijekova. Bio je mišljenja da mu vino u starosti više nije dobro. Zato je htio samo povremeno popiti pivo.

Ali, čini se da i kraljica ima svoje mišljenje: protiv savjeta liječnika dopušta si dobru kapljicu. Svatko tko je zadnji put vidio njezine javne nastupe može biti siguran da joj to i nije baš osobito naškodilo.

Stars Kraljica Elizabeta nikada ne bi nosila odjeću jedne određene boje, možeš li pretpostaviti koje?

Posjeti Miss7.24sata.hr