Evo zašto Halle Berry svaku noć spava u grudnjaku

Getty Images
Je li spavanje u grudnjaku ipak dobro ili loše za naše zdravlje? Čini se kako se ni stručnjaci ne mogu složiti oko jednog...
Vidi originalni članak

Halle Berry je jedna do posljednjih u nizu zvijezda koje sa svojim obožavateljima dijele savjete za ljepotu i zdravlje. Od omiljenih treninga pa sve do blagodati meditacije - ova 51-godišnjakinja svaki petak objavljuje #fitnessfriday post i svaki put nas iznova razveseli. Tema koje se nedavno dotakla: kako su joj grudi i dalje u tako dobroj "formi"?

“Čini se kako se svi oko mene vječito žale na svoje prsne mišiće, odnosno manjak istih. Žene se žale na gravitaciju i koliko je teško grudi održati prpošnima. Ja oduvijek kažem da su vježbe za prsne mišiće razlog zašto su moje u tako dobrom stanju! Osim što još od šesnaeste godine svaku noć spavam s grudnjakom, posebne vježbe za prsa također su pomogle.", napisala je Halle.

Čekaj, što?! Ona spava s grudnjakom? A mislili smo da je to loše...

Iako su brojni stručnjaci diljem svijeta često govorili kako je spavanje u grudnjaku povezano čak i sa nastankom raka dojke, postoji i jedna sasvim druga strana priče. Tako i Dr. Ginni Mansberg kaže kako zapravo ne postoji apsolutno nikakav dokaz da je spavanje u grudnjaku štetno. Čak dapače, nekim je ženama možda i ugodnije nositi grudnjak u krevet jer im je tako ugodnije.

“Svaka žena se treba osjećati ugodno u svemu što nosi i svemu što radi. Time prvenstveno mislim na žene većih grudiju i žene koje u PMS-u imaju problem s bolnim grudima.", kaže doktorica Ginni. Ali hoće li ova navika pomoći našim grudima da prkose gravitaciji? Stručnjaci ipak misle da ne.

"Ono što naše grudi drži čvrstima su ligamenti. Ali nažalost, težina ih oslabljuje, pogotovo kada stojimo i hodamo tijekom dana. Ako imate veće grudi, one posebno pate jer su ligamenti pod puno većim pritiskom.", kaže doktorica. Kako su ligamenti sastavljeni od kolagena i elastina, tako u procesu starenja i gubitka spomenutih komponenta kože - oni slabe, a time i naše grudi. 

Znanstvenici su dokazali kako na opuštenost grudi utječe i nikotin, sunčanje i loša prehrana. Prema tome, hajdemo se fokusirati na to prije nego se poslužimo Instagram savjetima Halle Berry...

Posjeti Miss7.24sata.hr