Celine Dion slavi 54. rođendan, nećeš vjerovati kako je izgledala u mladosti

Profimedia / @salmahayek Instagram Celine Dion 30.3. slavi 54. rođendan
Vidi originalni članak
  • Slavna kanadska pjevačica Celine Dion 30. ožujka slavi 54. rođendan 
  • Pjevačka diva kroz dugogodišnju karijeru mijenjala je svoj imidž, no uvijek je bila oličenje elegancije
  • Na ovogodišnjoj turneji, Celine Dion trebala bi u lipnju nastupiti i u zagrebačkoj Areni

Celine Dion u svojoj je pjevačkoj karijeri postigla svjetsku slavu o kojoj brojni glazbenici mogu samo sanjati. Kanadska pjevačica karijeru je započela kao tinejdžerica, a njena legendarna pjesma “My Heart Will Go On” iz filma "Titanic" svima je poznata. Imala je skromne početke u malom gradiću u Quebecu, nakon čega se uzdigla do svjetske slave.

Celine Dion se od opuštene tinejdžerice s godinama pretvorila u pjevačku divu. Razbarušenu frizuru kakvu je nosila dok je bila mlada zamijenila je uglađenom i uvijek sređenom frizurom, kao i modnim kombinacijama. U jednom periodu nosila je dužu kosu stiliziranu u valove, no posljednjih ju se godina može vidjeti u plavoj boji kose ošišane i stilizirane u savršeno ravan bob.

Celine je poznata po tome da obožava modu, a posebno cipele za koje se nagađa da ih ima 10 tisuća pari, što je priznala u emisiji Jamesa Cordena.

Njen stil s godinama je evoluirao, a posebno kad je u njen život ušao prijatelj Pepe Muñoz, a Celine postala IT modna djevojka. Dok je tijekom 90-ih više pratila minimalizam, kasnije se prebacila na ekstravaganciju i maksimalizam u svojim modnim izračajima. Iako se nagađalo da su u vezi, Celine je to opovrgnula. Pepea i nju najviše je povezala ljubav prema modi. Celine je s njim počela posjećivati i Tjedne mode.

Mnogi je nazivaju i modnim kameleonom jer se nikad nije bojala odjevati hrabre modne kombinacije, a njen je stil s godinama postajao sve profinjeniji. Od ležernijih streetstyle kombinacija, do glamuroznih outfita za koncerte i crvene tepihe, Celine je svojim odabirima često bila ispred svojeg vremena. Obožava ekstravagantne haljine, šljokice, krzno i perje, što se posebno moglo vidjeti na njenim nastupima u Las Vegasu tijekom 2010-ih.

A da voli blještavilo i šljokice dalo se naslutiti i na ovoj slici iz 1992. godine, s dodjela nagrade Grammy: devedesete u najgorem izdanju... u to se vrijeme Celine još nije mogla odreći ni svojih uvojaka, što je njezina prirodna kosa. Rođena je 30. ožujka 1968. kao najmlađe dijete u velikoj obitelji Dion. Otada, Celine je napravila mnogo. Neosporno u glazbi, ali i, premda mnogo manje važno, s vlastitim stilom. 

Ljubav prema pjevanju razvila se u ranoj dobi, a odrasla je u kući okružena glazbom. Njena majka Thérese toliko je bila zadivljena njenim pjevačkim sposobnostima da joj je napisala pjesmu “Ce N'etait Qu'un Reve”, koja onda snimljena i poslana glazbenom menadžeru René Angélilu iz Quebeca. Upoznavanje René Angélila bio je izniman trenutak u Celineinom životu jer joj je nakon toga René Angélil postao doživotni menadžer, ali i suprug.

Celinein prvi album izašao je kad je imala samo 13 godina te je u Quebecu ubrzo postala zvijezda, a za Celine je postanak profesionalne pjevačice značio ostvarenje sna.

Svoj odnos s René Angélilom Celine je za opisala za Access Hollywood: “Kad sam imala 17 ili 18 godina, moji osjećaji prema njemu počeli su se mijenjati. Vidjela sam ga drugačije.” René je od Celine bio stariji 26 godina, na što mnogi nisu gledali s odobravanjem pa ni Celineina majka. “Ljubav je pobijedila” rekla je Celine. Par se vjenčao 1994 na ekstravagantnoj ceremoniji.

Celineina karijera na svjetskoj razini započela je kad je Celine otpjevala pjesmu za “Beauty and the Beast” zajedno s Peabom Brysonom te postala internacionalna zvijezda. Osvojila je prvi Grammy i nastupala na Oscarima. Pjevanje filmskih soundtracka za Celine je postao poznat teren, što je potvrđeno i legendarnom pjesmom “My Heart Will Go On” iz filma “Titanic”.

Pjesma je postala dijelom filmskog nasljeđa, a Celine priznaje kako su njeno najveće nasljeđe njena djeca, trojica sinova koje je dobila u braku s René Angélilom, Rene-Charles, Eddy i Nelson.

Obitelj je doživjela veliku tragediju kad je René Angélil preminuo 2016., nakon dugogodišnje borbe s rakom, a Celine je u nekoliko navrata napomenula da ga nikad neće zaboraviti te da nije spremna za novu vezu. Suprugova smrt Celine je jako pogodila te je to utjecalo i na njeno zdravstveno stanje. Pjevačica je izgubila dosta kilograma na svoju već vitku figuru koju je održavala cijelog života. Tad je izjavila kako se želi osjećati bolje, ljepše i ženstvenije te da to radi za sebe. Otkrila je i kako je počela plesati balet.

Njen nezaboravni glas, uglađeni i elegantan stil i njeno ženstveno ponašanje ono su što joj je pomoglo da održi svoju popularnost. Iako je vrhunac slave doživjela tijekom 90-ih, njena popularnost i milijuni obožavatelja dokaz su koliko je njena glazba, ali i pojava utjecajna i danas.

Iako je zbog zdravstvenih razloga morala otkazati 16 koncerata tijekom ožujka i travnja ove godine u Sjevernoj Americi, europski dio turneje, na čijem je popisu i Zagreb, još uvijek je planiran. Zagrebačka publika u Areni Zagreb trebala bi dočekati Celine Dion 25. lipnja te s njom pjevati njene najveće hitove “All by Myself”, “My Heart Will Go On”, “Drove All Night”, “The Power of Love” i mnoge druge!

Stars Nina Badrić uz sliku pokojnog oca napisala nježnu objavu: "Kažu mi da sam ista tata!"
 

Posjeti Miss7.24sata.hr