Brandon Flowers, frontmen 'Killersa': Od našminkanog pop pjevača do rockera u kožnoj jakni

Instagram@gisou Brandon Flowers, frontmen 'Killersa
Vidi originalni članak
  • Spektakularni band The Killers na jubilarni 15. INmusic festival dolaze s najraskošnijom koncertnom produkcijom u 17 godina festivala!
  • Osim što je poznat po svom britkom glasu, Flowers je poznat i po svom specifičnom stilu 
  • Jedva čekamo da vidimo kako će izgledati i zvučati na prvom danu INmusic festivala, 20. lipnja u Zagrebu 

Prošlo je 17 godina od objavljivanja albuma Hot Fuss, ali kada čuješ Brandona Flowersa na Imploding The Mirage, izvrsnom šestom studijskom albumu The Killersa, koji je objavljen prošlog kolovoza, a nedavno je dobio luksuzno izdanje s tri dodatne pjesme, mogla bi se vratiti u mislima na legendarni debi benda iz 2004. godine. 

Hm, možda i nisi ljubiteljica Killersa, ali sigurno si čula i u uhu ti je ostala pjesma poput „Mr. Brightside“. Inače, ta je pjesma prošlog studenog postala prva pjesma banda iz 2000-ih koja je postigla milijardu digitalnih streamova. Novi album, prepun nekih od najjačih pjesama grupe u posljednjih nekoliko godina, oduševio je obožavatelje i kritičare, debitirajući na 8. mjestu Billboardove ljestvice 200 prije nego što je bio broj 1 na Billboardovoj ljestvici Top Rock Albums.

Sudbina je bila ljubazna prema Killersima. Novi album ima trenutke jednako čarobne poput „Mr. Brightside“, uključujući i pjesmu „Caution“. Zatim je tu i romantična „Dying Breed“, monumentalna “My Own Soul's Warning” i fenomenalna „My God“.

Moda Počela je sezona festivala, ovo su najbolji komadi za provod pod vedrim nebom

A tu je i sam Flowers. Blizu je četrdesetima, a još je uvijek osebujno odjeveni frontmen, poznat po svemu, od crne motorističke jakne i army čizama do Dior perjanog sakoa. Na fotografijama za novi album nosi bijeli smoking i kaubojski šešir. Izgleda i bolje nego što bi to čovjek očekivao. Međutim, to nije njegov jedini stilski potez. 

U nedavnom intervjuu za Esquire odgovorio je na neka pitanja o stilu. Na pitanje što je nosio za vrijeme lockdowna, odgovorio je: „Zaista se uopće ne osjećam motivirano ako se ne odjenem. Dakle, trenirke i pidžame nikada nisu bile u igri. Gotovo kao da je to dio moje osobnosti ili tako nešto. To je više ukorijenjeno u meni, nego da mi je jednostavno udobno ili neudobno: jednostavno ne osjećam da ću uopće biti produktivan ako barem ne obučem traperice i čizme ili tako nešto.“

Flowers je također otkrio kako smatra da bi svaki muškarac trebao imati par Levi's traperica i majicu s džepom. Na upit o pernatoj jakni iz Day & Agea, objašnjava „kako je pokušavao oponašati nekoga poput Bryana Ferryja ili Briana Enoa ili Freddieja Mercuryja, te u to ubaciti svoj djelić western štiha“. 

Life&style Vodič kroz najbolje ljetne festivale u Hrvatskoj: Sjajne svirke i ludi provodi na jedinstvenim lokacijama

Također je otkrio da je u početku karijere bio vrlo nesiguran u sebe kao frontmena te u svoju autentičnost, ali i pripada li uopće pozornici ili ne, pa mu je odjeća postala poput oklopa. Flowers je izjavio i kako ima „problem“ s cipelama, odnosno, znao je kupovati po nekoliko pari istih cipela i čizama koje su mu se svidjele. 

Posjeti Miss7.24sata.hr