Andrej Plenković sudjeluje na koncertu s Meghan, Harryjem i J. Lo. Žele ponovno ujediniti svijet?

INSTAGRAM/PIXSELL Meghan Markle, princ Harry i Andrej Plenković
Vidi originalni članak
  • Ne, nije šala! Premijer Andrej Plenković pridružit će se vojvodama od Sussexa  u kampanji koja zagovara cijepljenje protiv Covida-19
  • S tim ciljem je organiziran veliki koncert na kojem će između ostalih nastupati i Jennifer Lopez te Foo Fightersi
  • Događaj će biti snimljen unaprijed i premijerno emitiran 8. svibnja, a hrvatski premijer će se uključiti video porukom podrške

Međunarodna humanitarna organizacija Global Citizen organizira veliki zajednički koncert s ciljem ubrzanja globalne akcije cijepljenja protiv Covida-19. Ovom inicijativom žele potaknuti ljude diljem svijeta da uplate donacije Covaxu, programu cijepljenja u siromašnijim zemljama. Predsjedavanje kampanjom povjereno je princu Harry i njegovoj supruzi Meghan Markle, a vojvode od Sussexa su već revno pristupili ispunjavanju svog zadatka.

"Tijekom protekle godine, svijet je iskusio bol, gubitak i mučenje. Sada se moramo oporaviti - zajedno. Ne smijemo nikoga zanemariti. Svima će nam biti bolje, svi ćemo biti sigurniji kada svi svugdje mogu doći do cjepiva. Moramo se zalagati za pravednu distribuciju cjepiva i tako osnažiti vjeruju u našu zajedničku čovječnost. Taj cilj ne može biti ključniji i važniji", poručili su u zajedničkoj izjavi.

Stars Harry i Meghan imenom svoje curice odat će počast Lady Di, ali to neće biti ime Diana

Poznata glazbena imena

Na koncertu će nastupiti Jennifer Lopez, H.E.R, Eddie Vedder, J Balvin te Foo Fightersi. Posebni gosti koncerta su glumci Ben Affleck i Sean Penn, influencerica Chrissy Teigen te talk show voditelji Gayle King, Jimmy Kimmel i David Letterman. Voditeljsku palicu preuzet će pjevačica Selena Gomez.

Koncert će se snimiti na stadionu SoFi u Los Angelesu, a emitirat će se 8. svibnja na televizijskim postajama ABC i CBS te na radijskoj mreži iHeartMedia.

Jennifer Lopez i Alex Rodriguez su se pomirili? Izašli su na večeru na mjesto prvog dejta

Prisustvovanje političkih dužnosnika

Planirano je i pojavljivanje američkog predsjednika Joea Bidena kojem će se na pridružiti njegova supruga Jill i potpredsjednica SAD-a Kamala Harris. Od političara, na ovom događanju bi se trebali sudjelovati i francuski predsjednik Emmanuel Macron, kanadski premijer Justin Trudeau te predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, koji će se uključiti video porukom podrške.

Premijer Lice nježnosti... Andrej Plenković objavio privatnu sliku na Instagramu u situaciji u kakvoj ga nemamo prilike vidjeti

Sudjelovanje potvrdio i glasnogovornik

Sudjelovanje našeg premijera za 24sata je potvrdio i njegov glasnogovornik Marko Milić, kazavši sljedeće: "Inicijativa Global Citizen pozvala je premijera Plenkovića da sudjeluje u kampanji  za globalno osvještavanje o važnosti cijepljenja. On će se na koncert uključiti videoporukom podrške. Partner Global Citizenu je Europska komisija."

Portal 24sata ujedno doznaje da premijerova videoporuka kojom će se uključiti glasi: "Sudjelovanjem u inicijativi Global Citizen, koju će Hrvatska nastaviti podržavati, na međunarodnoj razini jačamo svijest o važnosti cjepiva. Poruka je da se pandemiju COVID-19 jedino može pobijediti onda kada većina svjetske populacije bude u poziciji da može primiti cjepivo."

 

 

Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom
 

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

 
Posjeti Miss7.24sata.hr