Četvrtasto lice uz ovaj trik izgledat će izduljenije i 'mekše'

Guliver/Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Iako su ti se učinile savršenima na prvi pogled, kada si ih stavila na lice, shvatila si da taj okvir naočala možda ipak nije za tebe?
  • Ovaj ti se problem iznova i iznova događa? Napokon saznaj o čemu se radi i pronađi idealan model za sebe
  • Donosimo ti korisne savjete kako odabrati okvir naočala prema svom obliku lica i pametno ga iskombinirati s nakitom tako da sve djeluje skladno

Uz nakit, danas su i naočale postale modni dodatak kojeg svaka žena vrlo rado nosi. Razni oblici i uzorci ponekad ti otežavaju izbor, pa se često može dogoditi da pogriješiš u odabiru onih pravih naočala. No kako kod naočala, tako postoje pravila i kod odabira nakita, poput naušnica ili ogrlica, a upravo smo zbog toga odlučile stati na kraj tvojim problemima i otkriti koje će naočale i nakit najbolje pristajati pojedinom obliku lica.

1. Ovalno lice

Glasi za najidealniji oblik lica zbog svojih uravnoteženih proporcija. Neke od poznatih žene koje imaju ovaj oblik lica jesu Kate Hudson i Jessica Alba. Lice ovalnog oblika ima naglašene jagodice, a osobama s ovim oblikom pristaju gotovo sve frizure. Ipak, kada je riječ o odabiru naočala i nakita, trebala bi obratiti pažnju na ove savjete:

Naočale i nakit koji ti pristaju:

Ako imaš ovalno lice ne možeš puno pogriješiti - zaobljeni oblik daje ti priliku da nosiš bilo koji stil, a pogotovo onaj malo odvažniji. Predimenzionirane naočale širokih okvira idealne su za tebe, a ako se odlučiš na jarku boju ili razigranu teksturu, sigurni smo kako nećeš ostati nezamijećena. Izbjegavaj uske okvire jer bi mogli dodati nepotrebnu duljinu tvojem licu.

Budući da su ovalna lica sama po sebi već prilično dugačka, idealan je nakit za ovaj oblik onaj koji ne izdužuje lice dodatno. Primjerice, umjesto dugih odaberi one kraće ogrlice, a kada su u pitanju naušnice, one kraće najviše će ti odgovarati jer stvaraju iluziju širine oko vilice.

via GIPHY

Beauty Samo jedan detalj na tvom licu može napraviti veliku promjenu

2. Srcoliko lice

Ovaj oblik lica poznat je i kao "obrnuti trokut" koji je širi na čelu te se nježno sužava na vilici. Poznate žene koje imaju srcoliko lice jesu Katie Holmes, Jennifer Lopez i naša influencerica Donna Lugonja Petković. Srcolikom obliku lica najbolje pristaju frizure koje će pozornost sa šiljaste brade skrenuti na oči i jagodice, a ovo su savjeti za idealan oblik naočala i nakita:

Naočale i nakit koji ti pristaju:

Kako i ovalno, tako i srcoliko lice ima svoje prednosti. Ovom obliku lica odlično stoje tanki, svijetli i okviri bez ivice koji imaju lagan i prozračan izgled, a da bi smanjila prividnu širinu vrha lica, odaberi oblik okvir naočala koji je pri dnu širi. Izbjegavaj one teške, predimenzionirane i okvire s puno dizajnerskih elemenata koji oduzimaju ravnotežu širine lica.

Prilikom odabira nakita za ovaj oblik lica, imaj na umu kako želiš uravnotežiti usku bradu dodavanjem vizualne širine na čeljusti pomoću širokih naušnica i kraćih ogrlica. Naušnice u obliku suza, u visećem stilu ili s lijepim okruglim rubovima savršene su za ovaj oblik lica. Odličan izbor čine i kraće, deblje ogrlice.

Nakit: Prahir Fine Jewellery, naočale: Optika Anda

Life&style Tko kaže da nakit i dioptrijske naočale ne mogu ići zajedno!

3. Četvrtasto lice

Za četvrtasti oblik lica karakteristična je snažna čeljust i široko čelo, a širina i duljina lica gotovo su jednakih proporcija. Neki slavni fotografi tvrde da je ovaj oblik lica najfotogeničniji, a to ti mogu potvrditi i fotografije poznatih žena poput Penelope Cruz i Angeline Jolie. Ako si sretnica koja ima ovaj oblik lica, evo ti nekoliko savjeta oko odabira naočala i nakita:

Naočale i nakit koji ti pristaju:

Tvojem četvrtastom licu odgovaraju različiti oblici okvira, no probaj se zadržati na onom okruglom. Ovaj će oblik smekšati četvrtasto lice i razbiti monotoniju. Za ovaj oblik lica vrijedi, što jednostavnije to bolje, no ako želiš eksperimentirati s različitim dizajnima, u potpunosti te podržavamo - uživaj u svom stilu.

Ovom obliku lica iznimno laskaju dugačke ogrlice ukrašene nekim privjeskom, npr. u obliku srca. Ova vrsta ogrlice vizualno će produljiti tvoje lice. Kada su u pitanju naušnice, preporučujemo ti da odabereš one koje sežu ispod linije tvoje brade kako bi dodatno vizualno produljila svoj oblik lica.

via GIPHY

Iako si ovdje mogla pročitati pravila koja bi trebala funkcionirati i pomoći ti prilikom odabira naočala i nakita, nemoj zaboraviti kako sama kreiraš svoj jedinstveni stil. Poigraj se s raznim oblicima i pogledaj što ti se najviše sviđa - bitno je kako se ti osjećaš.

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Posjeti Miss7.24sata.hr