Zara je pokrenula stranicu na kojoj se od danas mogu prodavati njihovi nošeni komadi odjeće

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Modni div i high street brend Zara pokrenula je danas platformu 'Zara Pre-Owned' za prodaju nošenih odjevnih komada, ali i popravke
  • Ova platforma najprije je zaživjela u Velikoj Britaniji, a to je dio njihove strategije ka održivom poslovanju
  • Slijedi testno razdoblje, a ako kupci dobro reagiraju, vjerojatno će se proširiti i na druge zemlje

Pitanje modne održivosti gorući je problem tekstilne industrije koji posljednjih godina biva pod sve većim radarom, kako stručnjaka, tako i javnosti. Naime, tekstilna industrija se i dalje nalazi u top tri najveća zagađivača planete. Modni giganti koji svoje poslovanje baziranju na brzoj modi, a često i na poprilično lošim moralnim načelima, jednostavno su primorani pronaći održive kanale djelovanja. 

Moda Trenirka u kojoj bismo rado proveli jesen: pronašli smo je u kolekciji Little Fashion Paradise Ane Bacinger

Zara je pokrenula svoju platformu Zara Pre-Owned za prodaju nošenih komada odjeće, ali i onih kojima treba popravak. To u praksi predstavlja idealan primjer cirkularne mode koja je odlično rješenje za fast fashion brendove. 

Zara je s ovom platformomkrenula danas, ali samo u Velikoj Britaniji. Ako se nakon probnog razdoblja pokaže da kupci pozitivno reagiraju, vjerujemo da će se inicijativa proširiti i na druge zemlje. Dakle, na platformi će se moći prodavati nošeni komadi, ali postojat će i opcija popravka odjeće. To znači da će korisnici svoje Zara komade odjeće koji se poderu ili izgube sjaj, moći obnoviti i samim time ne kupovati nove modele, nego nositi te iste stare. 

Baš nas zanima kako će proći ova pohvalna inicijativa te hoćemo li uskoro imati ''domaću' Zara stranicu.  

Moda Tvoj stil na klik: Fashion&Friends predstavlja novu shopping i loyalty aplikaciju

Posjeti Miss7.24sata.hr