Zar bi ovo stvarno netko platio? Ovu jaknu kao za 'bauštelu' Balenciaga prodaje za 25.000 kuna

Balenciaga Poznate modne kompanije kao da u zadnje vrijeme i nemaju baš puno inspiracije za nove odjevne predmete, sudeći po kreacijama koje prodaju za pozamašne iznose
Vidi originalni članak
  • Modne kompanije sve češće inspiraciju crpe iz neočekivanih izvora, a koliko god odjevni predmeti izgledali svakodnevno, prodaju se za pozamašne iznose
  • Jedan od njih je i ova Balenciagina jakna - ne znamo podsjeća li nas više na jaknu kakvog radnika na građevini, čistača ulica ili tipa koji naplaćuje parking?
  • Kažu da svaka roba ima svoga kupca, pa će vjerojatno netko i za to izdvojiti toliku svotu novaca

Dizajnerska marka Balenciaga poznata po modernom, vrhunskom dizajnu koji često dolazi s vrtoglavo visokim cijenama, pa tako i ovu visokokvalitetnu jaknu prodaje za apsolutno bogatstvo. No, prema izgledu komada iz aktualne kolekcije, čini se da je luksuzna modna kuća inspiraciju potražila na vrlo nevjerojatnom mjestu - gradilištu. 

Balenciaga prodaje jaknu za 48.000 kuna, a jako podsjeća na onu Joeyja iz Prijatelja

Naime, gruzijski dizajner Demna Gvasalia za brand Balenciaga osmislio je jaknu koja nevjerojatno podsjeća na dio zimske radne opreme u građevinskom sektoru, a opis proizvoda navodi njegovu boju kao 'neonsko žutu'. Uz svoju jarku nijansu i reflektirajuće ploče, osim što pruža dobru vidljivost, jakna također sadrži slova BLNCG na stražnjoj strani zajedno s velikim logotipom, kao i manji logo s prednje strane, nekoliko džepova, sklopivu kapuljaču te dolazi u jednoj univerzalnoj veličini - 'oversize fit'.

modni izlog Balenciaga ima vrlo čudne tenisice na petu od 8.000 kn, bi li ih ti nosila?

Moda Slavna modna kuća ponovo na meti kritika, ovoj se haljini masovno rugaju

No, ono što je mnoge ostavilo u nevjerici, cijena je ovog ne baš inovativnog i već viđenog odjevnog predmeta. Naime, vrtoglavo skupa neonska “radna” jakna prodaje se za 2890 funti što je 25.241 kuna. Usporedbe radi, takva radnička obična jakna  se može kupiti za samo 200-tinjak kuna. Srećom, međutim, ekspresna dostava je besplatna i traje samo 1-3 radna dana - iako Balenciaga navodi da usluge doživljavaju dodatna kašnjenja zbog Brexita.

U ovu Balenciaginu torbicu zaljubile su se brojne domaće influencerice. Rado je nosi i Jelena Rozga!

Izrađena u Italiji, ova odjeća se također može pohvaliti takozvanim "tehničkim ripstopom" - ripstop tkanine su materijali koje koriste posebne tehnike ojačavanja kako bi spriječilo njihovo kidanje, što je, naravno, posljednje što želiš ako si već izdvojila nekoliko tisuća kuna za jaknu. Ne iznenađuje nas što jakna nije naišla na pozitivne komentare, a jedna je korisnica Twittera čak komentirala:" Želite li izgledati kao dama s bagera za vaš prvi službeni izlazak?"

Posjeti Miss7.24sata.hr