Uz ovih 5 savjeta uvijek ćeš biti lijepo odjevena uz komade koje već sad imaš u ormaru

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Bilo bi lijepo imati garderobni ormar pun stvari koje možemo uvijek dobro kombinirati i nositi 
  • To zapravo uopće nije nemoguća misija 
  • Otkrit ćemo ti pet savjeta modnih stručnjaka kako posložiti bezvremensku garderobu 

Tužna si jer imaš pun ormar odjeće i obuće, a svejedno ne znaš što bi odjenula? Modni stručnjaci otkrili su svoje trikove za bezvremensku garderobu. 

Mix & match 

Ključ doista bezvremenske garderobe su u dijelovima odjeće i obuće koje možemo međusobno kombinirati na najrazličitije načine. Zbog toga nije važno imati previše šarenih komada odjeće u ormaru, previše divljih uzoraka ili superotkvačenih trendova. Možda to ne želiš čuti, ali rijetko ćeš ih nositi. 

Stoga je bolje imati neke modne osnove koje stalno možeš drugačije stilizirati i kombinirati – neovisno o godišnjem dobu. Na primjer: osnovni bodiji u bijeloj, crnoj ili bež boji, jednostavni vuneni pulover ili kardigani različitih dužina. 

Dolje je također osnovno najbolje 

I za donji dio tijela preporučuju se „osnovni“ komadi. Nemoj odmah misliti kako se dio garderobe treba sastojati isključivo od traperica – treba miješati! Dakle, u osnove spadaju i hlače zvonolikog kroja, kožne hlače i minice. Naime, njih također možeš nositi uz sve. Naravno, savršene crne i plave traperice neizostavne su. 

Cipele za nošenje, a ne gledanje 

Ako ti je ormar prepun i imaš toliko stvari da ne znaš što sve imaš, onda definitivno nešto pogrešno radiš. Kad je riječ o cipelama, pitaj se sljedeće: „Koliko često ih doista nosim svakodnevno? Ako ne, onda u kojim prigodama ih nosim?“ Na primjer, ako voliš cipele s visokim petama, a nosiš ih dvaput godišnje, onda je važno da si nabaviš osnovu od bezvremenskih cipela. To su one koje stalno nosiš i možeš ih kombinirati na razne načine (tenisice, čizme, sandale…). 

 

Osnovni modni dodaci 

Ako nam je garderoba jednostavna, moramo joj dati „ono nešto“ uz pomoć accessoiresa. Na primjer, nakit – naušnice, ogrlica i prstenje – možeš se igrati s različitim stilovima. Trenutačno su popularni biserni nakit i „chunky hoops“ naušnice. 

Stil možeš potpuno promijeniti i s torbicama. Voliš li više sportske ili klasične? Ili oboje? I kod torbica se trebaš pitati: koje doista nosim i koje doista odgovaraju mojoj svakodnevici. Naime, nemaš ništa od toga ako si kupiš torbicu koja ti je totalno nepraktična. Onda će 100 posto završiti negdje u kutu ormara. 

Moda Hoće li ovo biti najpopularniji model suknje ove jeseni? Dućani su puni prelijepih komada

Odabrani trendovski komadi

Naravno da ne želimo uvijek biti odjevene u „osnove“. Zato bi se pokoji trendovski komad odjeće ili obuće uvijek trebao naći u tvom ormaru – doduše, doista pomno odabran. Moraš imati na umu da ono što je trend ove godine, možda neće biti i sljedeće. Ako je nešto u trendu, nemoj to odmah kupovati – najprije pričekaj malo da vidiš sviđa li ti se to uopće. 

MODA Ove jeseni nose se lakirane cipele i gležnjače reptil teksture - evo kako ih kombinirati

Posjeti Miss7.24sata.hr