Tihi luksuz nastavio je živjeti i u hladnim danima: 7 stylinga koje bismo nosili cijele zime

Instagram @juliesfi Foto: Instagram @juliesfi
Vidi originalni članak
  • Tihi luksuz je bez imalo dvojbe obilježio proteklu godinu kada su modni trendovi u pitanju
  • Ova prošišćena 'old money' estetika nastavila se i u hladnijim mjesecima, a fokus je ostao na kvalitetnoj izradi, vrhunskim materijalima i slavljenju bezvremenskog stila
  • Elegantne visoke čizme, pulover od kašmira i prekrasna crna torba odličan su početak, a evo i kakve bismo sve kombinacije rado nosili cijele zime

Možda u njegovom imenu stoji 'tihi', no tihi luksuz lako bi mogao biti upamćen kao najglasniji modni trend protekle godine. It djevojke sa svih strana stvarnog i virtualnog svijeta izbacile su upadljive logotipove iz svojih garderoba i zamijenile ih suptilnijim komadima, a naši su se Instagram feedove pretvoriti u promenadu čistih košulja na kopčanje uguranih u hlače, bijelih lanenih haljina uparenih s Mary Jane cipelama i odjevnih kombinacija neutralnih tonova stiliziranih neupadljivim dodacima.

Ova prošišćena 'old money' estetika nastavila se i u hladnijim mjesecima, a fokus je ostao na kvalitetnoj izradi, vrhunskim materijalima i slavljenju bezvremenskog stila. Ako su nas protekli mjeseci nečemu naučili, onda je to da je kod tihog luksuza glavno pravilo da je manje više i da je minimalizam kamen temeljac ovakve estetike uz koji tkanine i stil najbolje dolaze do izražaja. 

Moda Zarina suknja koja odiše tihim luksuzom i savršena je za stylinge u hladnim danima

A što to konkretno znači kada je odabir savršenih komada u pitanju? Tihi luksuz i dalje slavi capsule kolekcije sastavljene od basic komada, ali i statement komade u koje vrijedi uložiti i koji će biti nosivi u brojnim godinama koje dolaze. Elegantne visoke čizme, pulover od kašmira i prekrasna crna torba odličan su početak, a evo i kakve bismo sve kombinacije rado nosili cijele zime.

Sve u jednoj boji

Monokromatske kombinacije najjednostavniji su način za postizanje sofisticiranog izgleda, a stiliziranje komada iste boje, ali različitih tekstura daje dubinu svakom stylingu. Izvrstan primjer je ovaj potpuno crni outfit sastavljen od dolčevite, vunene suknje, dugog kaputa i pratećih dodataka u istoj boji, a bez obzira idemo li na večeru s prijateljima ili na blagdansko druženje s kolegama, ovaj će look funkcionirati u svakoj prilici.

Bogate nijanse smeđe

Nijanse čokolade, mahagonija i tamno-smeđe su nedvojbeno raskošne, ali smeđa boja sama po sebi nije dovoljna da zadovolji test tihog luksuza. No, dodamo li u priču i malo teksture, kroz recimo torbicu od brušene kože, kaput od mekane moher vune ili čizme od fine kože, imamo outfit dostojan čiste petice. 

Crni traper

Tihi luksuz nipošto ne znači da se moramo oprostiti od traperica. Štoviše, i one mogu izgledati vrlo elegantno, a posebice ako su uparene s jednostavnim klasičnim komadima poput klasičnog kaputa i k tome izrađene od tamnog trapera. 

Oversize krojevi

Zima zahtijeva višeslojno odijevanje pa je izuzetno bitno odabrati dovoljno komotne kapute. Topla pletenina ispod, fina kožna torba i imamo sve što nam je potrebno za uglađen look. 

Sofisticirane nijanse 

Siva, smeđa, tamnoplava i bordo bezvremenske su boje koje uvijek djeluju profinjeno, a posebno kada se međusobno uspješno iskombiniraju. Sivi komadi upareni s bordo nijansama izgledat će vrlo elegantno i chic, a pogriješiti ne možemo ni s vatrenom crvenom nijansom. Smeđa i bordo? Itekako dobro mogu izgledati zajedno!

Topla maksi haljina

Nema boljeg načina da se ugrijemo od udobne duge tople pletene haljine. Jednako će divno izgledati u kombinaciji s kontrastnim komadima, ali i kao dio monokromatskih stylinga u kojima će različite teksture komplementirati jedna drugu. 

Ljepota jednostavnosti

Na kraju, vraćamo se na početak priče i onu da je jednostavnost ključna kada je u pitanju tihi luksuz. Nije nimalo komplicirano izgledati uglađeno i ponekad je sve što nam je potrebno jednostavna suknja ili lijepo krojene hlače, dolčevita i klasični kaput. Ništa manje, ništa više. 

Moda Crveni kaput među najpoželjnijim je komadima sezone. Evo gdje nas čekaju najljepši

Posjeti Miss7.24sata.hr