Slip haljine nadolazeći su trend za proljeće, a modni stručnjaci kažu da ih možeš početi nositi već sad

Instagram@gisou
Vidi originalni članak
  • Slip haljina, popularan modni komad iz 90-ih već neko vrijeme ponovno je u središtu pozornosti
  •  Upravo ovaj model savršen je za kombiniranje u prijelaznim vremenskim razdobljima
  • Inspiriraj se našim prijedlozima kako slip haljinu kombinirati i tijekom hladnijih dana

Kad su tek stupile na modnu scenu, slip haljine većinom su se nosile ispod haljina, kao podstava ili u formi spavaćice i nisu bile namijenjene da postanu samostalni modni komad.

No, tijekom 90-ih, žene su više počele eksperimentirati s mogućnostima nošenja slip haljina i shvatile da se ovaj model može nositi i kao zaseban dio outfita! Zvijezde poput Sarah Jessica Parker, Kate Moss i Winone Ryder, sve su crvenim tepihom, ali i u izlasku s prijateljicama prošetale ovaj jednostavan, a efektan modni komad. 

Sad, za proljeće 2022., slip haljinama ponovno se predviđa veliki uspjeh, baš kao u danima stare slave tijekom 90-ih, a nastavlja biti i omiljeni komad i među celebrityjima. Nosi ga i svjetski poznata manekenka Bella Hadid.

No, slip haljine ne moraju biti rezervirane samo za toplija razdoblja, već ih možeš uklopiti i u slojevite outfite uz džemere, jakne ili sakoe.

U nastavku pronađi inspiraciju za vješto stilsko kombiniranje slip haljine!

Slojevito 

Celebrity stilisti poručuju kako je slip haljinu vrlo jednostavno slojevito iskombinirati. U oufit možeš kombinirati pletiva, majice s kapuljačom, strukirane sakoe ili kapute, a ispod njih onda tanje dolčevite i tajice. Ispod jakne ili veste, a preko haljine možeš nositi i obične majice.

Dodaj kontrast

Slip haljine su mekani i ženstveni modni komadi, no jednostavnu kombinaciju možeš podići oversize pletivom u boji! Uz slip haljinu u neutralnoj boji, pletivo u nekoj od jačih boja, odlično će se slagati! Kombinacija će izgledati svježe i zanimljivo, a upotpuniti ju možeš klasičnim crnim čizmama. 

Sportski look

Slip haljina odlično će se uklopiti i u ležerniju modnu kombinaciju, s tenisicama. Uz svoju najdražu slip haljinu dodaj jaknu ili džemper po izboru preko, a na nogama jednostavne bijele tenisice za ultimativnu sportsko-elegantnu modnu kombinaciju. Ako želiš dodati malo više ženstvenosti, izaberi slip haljinu s prorezom, koja će dodati na eleganciji.

Poslovan look

Ako se ovog proljeća vraćaš u ured, stilisti preporučuju kombiniranje slip haljine s oversized sakoom ili elegantnim kaputom i motorističkim čizmama za pravu trendi modnu kombinaciju savršenu za poslovni look.

Crno-bijela kombinacija

S ovom klasičnom i moćnom kombinacijom nikad ne možeš pogriješiti. Uz trendi modne dodatke, tvoja stylish outfit bit će pravi pogodak!  Da bi ovu odličnu kombinaciju pretvorila iz dnevne u večernju, sve što ti je potrebno je promjena obuće iz niskih cipela ili čizama u cipele na petu. 

Life&style Sarah Jessica Parker ponovno je nosila legendarnu haljinu iz Pariza - jednako je prekrasna kao i nekad

Posjeti Miss7.24sata.hr