Retro trenirke veliki su trend: Nose se uz tenisice u jarkim nijansama, balerinke, ali i seksi štikle

Instagram Foto: Instagram @lucywilliams02
Vidi originalni članak
  • Posljednjih godina modni trendovi sve češće tendiraju ka tome da sve ono što nosimo nije samo oku ugodno, već i maksimalno udobno
  • Nakon mucastih Ugg papuča i čizmi, balerinki koje su se iskrižale s tenisicama i udobnih pletenih kompleta, u toplijim danima sve popularnije postaju trenirke, i to posebice donji dijelovi trenirki
  • Oni više nisu rezervirani za trenutke opuštanja unutar doma ili sportske aktivnosti, već postaju it komadi koje se sve češće može vidjeti na gradskim ulicama u najneočekivanijim kombinacijama

Ako postoji nešto što nas po pitanju modnih trendova jako veseli, onda je to tendencija da sve ono što nosimo nije samo oku ugodno, već i maksimalno udobno. Trend koji je uzeo veliki zamah još ove zime, gurnuvši u prvi plan najudobnije pletene komplete te čizmice i papuče brenda Ugg, nastavlja se i u ovom toplijem nastavku sezone, a siluete najpopularnijih komada već se vrlo jasno naziru na modnom obzoru.

Osim što su se balerinke prometnule u najpoželjniji model obuće ovog proljeća, i one su postale udobnije no ikad prije, pa su tako zaživjele kao hibridi tenisica i onih balerinki na kakve smo navikli, a klasičnu sportsku obuću poput tenisica koje ove sezone dolaze u svim nijansama koje je moguće zamisliti i dalje ćemo nositi uz apsolutno sve, uključujući i puno finije komade poput haljina ili odijela uz koje je još jučer bilo nezamislivo nositi išta osim finih cpela. 

Moda Nasmijana plavuša pokazala je neočekivani spoj cargo hlača i adidas bomberice sa seksi čizmicama

Još jedan veliki trend koji je na prvo mjesto stavio udobnost su trenirke, i to posebice donji dijelovi trenirki, koji više nisu rezervirani za trenutke opuštanja unutar doma ili sportske aktivnosti, već postaju it komadi koje se sve češće može vidjeti na gradskim ulicama u najneočekivanijim kombinacijama.

Gravitirajući prema sportski(ji)m hlačama koje su maksimalno udobne, trendseterice ih sve češće biraju kako bi svojim ležernim outfitima dodale sportski štih. Pokazale su se kao idealna zamjena za traperice, a influencerice diljem svijeta stiliziraju ih s udobnim pletivom, klasičnim bijelim košuljama, ali i strogo krojenim sakoima. Odabir obuće uz koju se nose također je krenuo izlaziti iz okvira onoga na što smo navikli pa se tako, osim uz tenisice, nose i uz balerinke, ali i seksi štikle. 

Moda Nose se i sportske balerinke: križanci balerinki i tenisica pristigli su na police dućana

Modele raznih krojeva i boja moguće je pronaći u ponudi gotovo svakog brenda, od onih klasičnih sportskih do high street brendova, a uvjerljivi favorit su retro adidas Originals modeli, ali i svi oni koje smo nosili nekada davno prije, u srednjoškolskim danima, a koji se, vrlo lako moguće, još uvijek kriju zaboravljeni negdje na dnu naših ormara. 

Koji god model odabrali, važno je istaknuti da u ovom trendu pravila gotovo pa ne postoje, a što znači da imamo apsolutnu slobodu eksperimentirati s različitim kombinacijama i lookovima. Glazbeni spotovi s početka milenija mogu nam poslužiti kao odlična inspiracija, a tu su dakako i brojne ifluencerice koje na Instagramu i TikToku gotovo svakodnevno pokazuju inspirativne stylinge i omiljene komade. Na nama je samo da prokopamo što se u trgovinama nudi (i što je zostalo na dnu ormara) i da se krenemo igrati!

Posjeti Miss7.24sata.hr