Potvrđeno je, Hrvatice luduju za ovim ružnim čizmama. Evo s čim ih nose

Pixsell/Emica Elveđi
Vidi originalni članak
  • Ove "ružne" čizme ne možemo ne zamijetiti na ulicama iz zime u zimu, čini se kako ih voli sve više Hrvatica
  • Prolaznice su ih vješto iskombinirale i na ležerne kombinacije za šetnju gradom kao i na one elegantnije outfite
  • Debeljuškaste čizme pariške dizajnerice Isabel Marant osvojile su ulice, a na našim ulicama su sveprisutne 

Nezdrapne čizme pariške dizajnerice Isabel Marant osvojile su ulice, a pokazuju to i brojne fotografije ulične mode snimljene u hrvatskim gradovima. Djevojke i žene prednost često daju ovim toplim, nimalo elegantnim (i često ocjenjenim kao "ružne") čizmama i rado ih nose za šetnju gradom. Najpoznatije tople čizme isprva su bile uggsice, a u međuvremenu su omiljene ugodne i tople "buce", postale i marantice.

Moda 'Ružne' čizme su uvijek dobro kotirale kod naših žena. Hrvatice bi se mogle zaljubiti i u ovaj popularni brend

Čizme krasi originalan, definitivno neobičan i pomalo ekstravagantan stil.  Pariška dizajnerica Isabel Marant rekla je: "Nema puno modnih brandova koje možete nositi svakodnevno", te naglasila da su joj uvijek na umu tzv. obične žene: "Moraš ići na posao, voditi djecu u školu, izgledati dobro u uredu, ići na večeru s prijateljima... To je naš život". Zato je željela dizajnirati čizme koje će nositi upravo obične žene. I čini se kako je u svom naumu uspjela, a žene ih obožavaju jer se mogu lako iskombinirati i na ležernije kombinacije i hlače, kao i na one elegantnije sa haljinama i zimskim kaputima. 

1. 'Cozy' outfit

Ova djevojka upotpunila je svoj ležerni monokromatski stajling crnim maranticama. Na bež kombinaciju od glave do pete, dodala je i crnu dizajnersku torbu. Djevojka je odabrala dolčevitu i udobne pletene hlače za pravi 'cozy' zimski outfit - sve je tako meko i udobno.

2. Traperice i marantice

Prolaznica je odlučila uobičajenu gradsku kombinaciju traperica s džepovima i crnu majcu razbiti crveno-crnim kaputom, a sunčane naočale upotpunila je s bojom kaputa. Dodala je traper kapu, a sve je upotpunila crnim čizmama čija je strivena prednost unutrašnja povušena peta. Pohvale - svako komad na ovoj Zagrepčanki je i vrlo originalan...

Lifestyle trendovi koji će vladati 2022. godine: što nas čeka u svijetu mode, ljepote i hrane

3. Elegantnija kombinacija s trapericama

Zgodna plauša odlučila se za ležeran poslovni stil, a obula je smeđe marantice. Izblijedjele traperice s prorezima upotpunila je nešto poslovnijim gornjim dijelom, bijelom bluzom i crvenim sakoem. Tko kaže da nezgrapne čizme ne mogu ući i u ovakvu, elegantniju kombinaciju?

4. Naglasak na bijelom

Prolaznica se odlučila za nešto razigranije smeđe marantice, sa crvenim vezicama. Kombinaciju je izgradila na bijeloj košulji i kardiganu i bijelim hlačama, a preko ramena je prebacila smeđi kaput.

5. Nježno roza kombinacija upotpunjeno maranticama

Mlada prolaznica odlučila se za neutralne tonove, pa je na kratku tuniku s ovratnikom upotpunila blijedo ružičastim kaputom i bež maranticama.

Moda Ovaj retro uzorak vratio se u modu, a Olja Vori nosi ga u otkačenom stajlingu

6. Odvažna kombinacija s kožnim hlačama

Crnka je za šetnju gradom s prijateljicom odabrala zanimljivu kombinaciju. Crne marantice s crvenim vezicama iskombinirala je na kožne hlače. Kombinaciju je podignula košuljom s leopard uzorkom preko koje je obukla crni pulover s ovratnikom, a sve je uokvirila crvenim sakoom.

Posjeti Miss7.24sata.hr