Pogrešan uzorak, boja, model cipela... 7 modnih pogrešaka koje te mogu ozbiljno postarati

Instagram s.Oliver
Vidi originalni članak
  • Nepravilan odabir odjeće može utjecati na to da izgledamo i doimamo se starije no što to uistinu jesmo
  • Objedinili smo savjete modnih stručnjaka koji će ti pomoći da izbjegneš ove pogreške u budućnosti
  • Pravilan odabir grudnjaka i kroja hlača te izbjegavanje velikih cvjetnih printova i komada nakita uvelike će pomoći u postizanju mlađahnog izgleda

Premda smo to često sklone staviti u drugi plan i postizanje mladenačkog izgleda percipiramo prvenstveno kroz pravilnu njegu lica i tijela, nerijetko se desi da modne kombinacije koje odaberemo uvelike diktiraju naše godine. Odnosno, nerijetko počinimo nesvjesne modne pogreške zbog kojih se činimo starijima nego što to uistinu jesmo. Kako bi ih uspješno izbjegla u nastavku ti donosimo sedam savjeta modnih stručnjaka koji će ti pomoći u tome da i tvoj odabir odjeće pridonese mladenačkom izgledu.

Moda Ovih 5 modnih pogrešaka radimo gotovo uvijek tijekom ljetnih mjeseci

1. Pogrešan grudnjak

Vjerovala ili ne, grudnjak koji nosiš može učiniti da izgledaš viša, mršavija i mlađa, a može i stvoriti kontra učinak. Nošenje pogrešnog grudnjaka nije samo neugodno (a u nekim slučajevima i bolno), već može utjecati na način na koji ti odjeća pristaje i nehotice učiniti tvoje grudi nisu poduprte na željen način.

2. Veliki nakit

Iako veliki nagomilani komadi nakita mogu ostavljati boho vibru, pogrešnim kombiniranjem mogu dovesti do toga da tvoja modna kombinaciji izgleda zastarjelo. Stoga se preporuča da u svakodnevnom životu prioneš nošenju jednostavnih i decentnih komada poput naušnica s ringom te narukvica i ogrlica čiju osnovu čine tanki lančići.

ZAKS zlatarne; Risis (uskoro u Hrvatskoj); ARGENTUM (s lijeva na desno)

Trikovi za bolji izgled Pomoću ovih odjevnih savjeta i trikova niske žene 'dobit će' nekoliko dodatnih centimetara

3. Cvjetni komadi

Nošenje komada s cvjetnim printom u pastelnim bojama često može potencirati stariji izgled, pogotovo ako su uzorci blijedi, prigušeni ili neutralni. Umjesto toga, isprobaj geometrijske uzorke i pruge u svijetlim nijansama kako bi postigla željeni dojam.

4. Nedovoljno visoke cipele

"Što su vam ležernije cipele, stariji ćete izgledati, bez obzira na to što još nosite", otkriva dizajnerica Brittany Allen koja savjetuje da ravne ili niske cipele zamijeniš modelima s potpeticama i šiljastim vrhom. Ova promjena dati će novu dimenziju svakoj tvojoj odjevnoj kombinaciji te će pridodati osjećaju ženstvenosti i seksepila. Ako jednostavno nisi ljubiteljica povišenih peta, isti učinak možeš postići i nošenjem balerinki s vrhom koji se sužava u špic.

5. Bez definicije

Umjesto da nosiš odjeću prevelike veličine kako biste sakrila one dijelove tijela koje smatraš problematičnima, stilistica Colleen Babul predlaže odabir komada koji naglašavaju ono što ti se najviše sviđa na tvojoj figuri. Na primjer,odabirom suknje s visokom strukom stvorila si optičku iluziju koja je pridonijela tome da izgledaš mršavije.

Moda Ovih sedam malih modnih pogrešaka uništit će svaki outfit, ma koliko god se trudila!

6. Bezbojnost

Ako si uvjerena da nikada nećeš dodati dašak ružičaste ili žute boje u svoj potpuno crni ansambl, postoje drugi načini za stvaranje veselije vibre. Stilistica Cassandra Sethi predlaže da dio crne boje razbiješ s komadima u nijansama sive. Za razliku od crne, sive ne privlače pozornost na fine linije, bore ili krugove ispod očiju, tako da izgledaš mlađe.

7. Neodgovarajući kroj

Možda nosiš najnoviji trend trapera, ali ako ti hlače ne odgovaraju pravilno nećeš izgledati onako kako si zamislila. Ne valja robovati trendovima već se voditi onom da komad hlača koji ti savršeno pristaje ne podilazi modnim promjenama. Osim što trebaš poznavati veličinu svog struka, trebala bi znati i dužinu nogavica.

"Razmislite o tome gdje želite da vam traperice padnu na nogu, što se može promijeniti s vrstom cipela koje nosite", napominje stilistica Maria Jacobs dodajući: "Općenito, dužina hlača koje završavaju neposredno iznad gležnja idealna je za većinu žena jer izdužuje nogu."

Posjeti Miss7.24sata.hr