Ovom će jeseni vladati novi modni trend: secirali smo što sve čini 'soccer mom' estetiku

Profimedia Foto: Profimedia
Vidi originalni članak
  • Neki od najvažnijih svjetskih događaja ovoga ljeta vrte se oko sporta pa ne iznenađuje što je moda inspiraciju potražila u mamama koje točno znaju kada se događa koje natjecanje i niti jedno ne propuštaju
  • Štoviše, na ista redovito dolaze u dotjeranim, ali ležernim izdanjima dostojnima onih princeze Diane koja je sa svojim svakodnevnim kombinacijama glavna inspiracija sve popularnijeg modnog trenda
  • Neki od najpopularnijih komada ponovno su kratke biciklističke hlačice, oversized trenirke, tenisice i praktične velike torbe u koje stane baš sve što nam je potrebno

Sigurni smo da već na sam spomen sintagme 'soccer mom' svatko od nas ima ideju što ona u modnom kontekstu znači i na kakve se komade odnosi. Prije dvadesetak godina, to su vjerojatno bile capri hlače i balerinke te sportske majice s natpisima i kapuljačama, dok u 2024. ovaj sve popularniji modni trend spaja našu ljubav prema opuštenim i udobnim sportskim siluetama s klasičnim komadima, a zbog čega ga mnogi modni stručnjaci smatraju nešto sportskijom iteracijom 'rich mom' trenda. 

@madisonesemarjian track shorts and polo shirts 💗 a very sporty ootd #sportyoutfits #trackshorts #poloshirts #summertrends #pinterestoutfitinspo @Edikted ♬ Please Please Please - Sabrina Carpenter

S Olimpijskim igrama u Parizu iza nas i US Openom pred nama, jasno je da se neki od najvažnijih svjetskih događaja ovoga ljeta vrte oko sporta, pa ne iznenađuje što je moda inspiraciju potražila u mamama koje točno znaju kada se događa koje natjecanje (i uredno to imaju zapisano u svojim kalendarima i planerima) i koje ista dolaze pratiti u dotjeranim, ali ležernim izdanjima dostojnima onih princeze Diane. 

Moda Pidžamaste setove i dalje želimo nositi kad god nam to prilika dopušta: pronašli smo brend koji nudi najposebnije

Budući da se sve više komada iz 90-ih vraća u modu, ne iznenađuje nas ni to što su upravo svakodnevne odjevne kombinacije princeze Diane glavna inspiracija pa su tako ponovno neki od najpopularnijih komada kratke biciklističke hlačice, oversized trenirke, tenisice i praktične velike torbe u koje stane baš sve što nam je potrebno.

Kratke hlače za teretanu, dresovi, trenirke i tenisice možda nam se čine kao da pripadaju ormarima naših očeva, no stilizirani s klasičnim komadima kao što su kardigani i veste od kašmira, tvore ležerne, ali vrlo chic kombinacije. Sporty & Rich majice, adidasove kratke nogometne hlače, New Balance tenisice i simpatične haljine za vježbanje komadi su s kojima ne možemo pogriješiti, a pročešljali smo i društvene mreže i pronašli nekoliko inspirativnih lookova za sve one koji vole vidjeti kako teorija izgleda u praksi.

Prugasti džemper i bijele biciklističke hlačice visokog struka ne samo da su jedna od najlakših formula za isprobavanje ove estetike, već i jedna od najšarmantnijih. Velika je vjerojatnost da sve potrebne komade za ovaj look već imamo u ormaru, a kombinacija je savršena za sve one dane kada imamo hrpu stvari za obaviti i kada smo u stisci s vremenom.

Styling koji je u svakom mogućem pogledu u potpunosti u skladu sa svim što ovaj modni trend propovijeda sastavljen je od oversized nogometnog dresa kakvog lako možemo pronaći u gotovo svakom second hand shopu, ali i u mnoštvu sportskih trgovina, tenisica te sportske suknjice koju će obožavati svi oni kojima su ženstveniji komadi draži od klasičnih sportskih hlačica. 

Postoji razlog zašto se obožavateljice mode ne mogu zasititi nogometnih hlačica - udobne su, svestrane i super ih je lako stilizirati s nešto elegantnijim komadima. Sviđa nam se look dizajnerice Alexandre Sheehan koja ih je uparila s košuljom i ribarskim sandalama. 

Ako još uvijek postoji netko tko u ormaru nema sportsku haljinicu, ovaj styling dovoljno govori zašto bi je trebao nabaviti. Možemo ih  nositi s velikim džemperima, a odlično izgledaju i samostalno, uparene s bucket šeširićima i omiljenim tenisicama.

Trenirke su ključni komadi u životu ovog modnog trenda. Zamišljamo ih kao standardne ležerne hlače, a stiliziramo ih s basic majicama kratkih rukava, polo majicama ili pak elegantnim topovima za nešto nježniji i ženstveniji štih.

Moda Sutra stižu nove Nike Air Force 1. Inspirirane su Olimpijskim igrama, točnije podzemljem Pariza!

Posjeti Miss7.24sata.hr