Ovih sedam malih modnih pogrešaka uništit će svaki outfit, ma koliko god se trudila!

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Naravno da se svatko može odijevati kako želi
  • I naravno da je moda stvar osobnog ukusa i teško je pričati općenito o tome što treba, a što ne treba odijevati
  • Međutim, svejedno koliko lijepo neki outfit može izgledati u teoriji, neke male modne pogreške mogu uništiti cijeli izgled

Sigurno imaš svoj vlastiti stil odijevanja i pokušavaš biti što je više originalnija, a opet, ruku na srce, sigurno voliš pogledati što je u trendu, a što nije. Također je dobro znati da postoje neke sitnice koje mogu uništiti kompletan outfit – ma koliko se trudila! Otkrit ćemo ti na što treba pripaziti…

1. Vidljive naramenice od grudnjaka

Koja žena to ne zna: kupuješ dosita lijepi gornji dio odjeće i još kod kupovine misliš: „Trebam još odgovarajući grudnjak!“, a zatim ga zaboraviš kupiti. A kad dođe vrijeme da odjeneš taj novi dio, onda ovaj itekako nedostaje. Umjesto da tada ostaviš taj komad odjeće u ormaru, staviš grudnjak koji ne odgovara 100 posto odjeći – i to je već modna katastrofa. Grudnjaci koji se ističu nikada na izgledaju lijepo! Zbog toga uvijek idi na sigurno pa kad kupuješ novi gornji dio odjeće, kupi odmah i odgovarajući grudnjak.

via GIPHY

2. Preuska odjeća

Svejedno koliko lijepo neki look može izgledati – ako odjeća savršeno ne odgovara i preuska je (ili preširoka), to može uništiti cijeli outfit. Vrijedi sljedeće: čak i ako si se zaljubila u neki pulover, haljinu ili uske traperice, nemoj ih kupovati ako ti ne stoje kako treba. Kasnije ćeš se samo ljutiti na samu sebe. U ovom slučaju ne vrijedi: „Ah, kupit ću to sada. I tako ću uskoro smršavjeti dva ili tri kilograma.“

Novi modeli Ova tri modela natikača s visokom potpeticom veliki su trend za nadolazeće ljeto

3. Nabori

Haljina ili bluza mogu biti jako lijepe, ali ako su od stajanja u ormaru jako izgužvane te imaju broje nabore, outfit je odmah ugrožen. Ako želiš besprijekorno izgledati, moraš se primiti glačala! Također je dobro već kod kupovine odjeće napraviti test koliko se brzo gužva. Uzmi željeni komad odjeće u ruke, zgužvaj ga malo i pogledaj rezultat. Ako je jako izgužvano, radije ga nemoj kupiti.

via GIPHY

4. Previše mješavina uzoraka

Da, to je istina: životinjski uzorci su još uvijek u trendu, majice s prugama i tako nikada neće izaći iz mode, a povrh toga i razne naljepnice na trapericama i jaknama slave svoj veliki povratak. Usprkos tome, nikada se ne smiju međusobno kombinirati trendovi. Dakle, nosi JEDAN komad odjeće s upadljivim uzorkom, a preostali izgled neka bude umjereniji.

5. Mrlje od make-upa

Čistoća je najvažnija – i to ti je sigurno godinama govorila tvoj majka. Ono što vrijedi za tvoj stan i tijelo, vrijedi i kod odjeće. Naime, ako pulover, haljinu ili majicu zaprljaš svježim make-upom, nastat će ružne mrlje. Doduše, možeš i moraš ih odmah ukloniti. Tako se neće upiti dublje u tkaninu. Vrijedi sljedeće: čist i njegovan outfit poboljšat će odmah svaki izgled.

via GIPHY

6. Prljave cipele

Ono što vrijedi za mrlje na odjeći, vrijedi i kod cipela. Čistoća je adut! To ne znači da svaki drugi dan moraš koristiti sredstva za njegu kože. Međutim, općenito je outfit harmoničniji ako su cipele čiste i njegovane. Nemoj zaboraviti da i visoke pete trebaš redovito čistiti.

Moda Trend sezone? Dame su za šetnju zagrebačkom špicom prošli vikend najčešće birale jednu boju

7. Nositi trendove koji ti ne pristaju

„Što misliš o svjetlucavoj srebrnoj suknji? Baš bi ti dobro stajala!“ Takve rečenice od prijateljica ili poznanica zvuče ti poznato? Ako je odgovor potvrdan, trebaš biti oprezna. Naime, svatko jako dobro zna što mu dobro stoji, a što ne. A osobito u čemu se dobro osjećaš. Na primjer, ako se dobro osjećaš u majici i trapericama, nemoj se siliti na suknju.

via GIPHY

Posjeti Miss7.24sata.hr