Ovako ćeš graciozno koračati u štiklama - bez boli, grčeva i žuljeva

Instagram/Jenlyn Rodriguez
Vidi originalni članak
  • Volimo visoke potpetice, u njima izgledamo ljepše i osjećamo se bolje
  • No, priznajmo, ponekad ih je tako teško trpjeti
  • Srećom, postoje savjeti i stvarčice s kojima će tvoj korak u štiklama bili graciozan, ali i bezbolan

Severina je napisala posvetu svojoj štikli - jer su žene u njima moćne, toliko moćne da gdje stanu, tamo trava više ne raste. Victoria Beckham, odlučna da uvijek osvaja pravilnim držanjem i ne pokaže svijetu koliko je sitna, ne skida jako visoke potpetice i jednom je izjavila da se 'u niskim cipelama ne može koncentrirati'. Vjerojatno su joj one podsjetnik da se ne smije opustiti, neke žene to vole.
Štikle su neodoljive. Svima nam se to dogodilo: vidiš ih u izlogu i izgledaju kao  umjetničko djelo, čista ljepota - ne možeš se oduprijeti, probaš u trgovini i sve je još uvijek genijalno. Sutra, kad ih staviš na noge da kreneš na posao - koma! Najednom pomisliš da su one krive, da nešto s njima ne valja, da moraš kupiti bolje, razočarana si kao da su te iznevjerile. 
No, štikle su seksi, privlačne, žene se u njima drže bolje, noge su im duže, stražnjica isturenija. Na žalost, dolaze s visokom cijenom. Ponekad i doslovno, a gotovo uvijek preneseno. 
Možemo li uživati u društvu svojih štikli - bez bolova i grčeva? Naravno! Nekoliko savjeta će ti pomoći da ovladaš važnom životnom sportskom disciplinom - hodom u štiklama.

1. Nabavi si pravi broj


Zvuči očito, ali iznenadila bi se koliko ima žena koje ne znaju da je pravi broj cipela onaj u kojem između palca i ruba cipele ostaje nešto praznog prostora. Važna je i širina. Preuske cipele jednako će ti smetati kao i prekratke. I još nešto - broj cipela mijenja se s godinama. Bilo bi pametno da ponovno, s vremena na vrijeme, izmjeriš točnu dužinu i širinu svoje noge - pogotovo ako se usuđuješ kupovati cipele preko interneta. Osim toga, moraš biti svjesna oblika svojeg stopala. Neće ti pristajati iste cipele ako imaš ravna stopala niskog rista ili ako imaš visoki rist. Moraš pronaći svoju veličinu i oblik. Od toga sve kreće.

ZANIMLJIVO Antilop sandale očistila je micelarnom. Rezultat je nevjerojatan, kao nove su, evo što treba napraviti

2. Najvažniji trik za hod u štiklama


 Mnoge žene ne osjećaju nikakvu bol u visokim petama kad flasterom zalijepe treći i četvrti prst stopala. Ovaj trik pomoći će ti da smanjiš pritisak na jastučić stopala neposredno ispod prstiju. Ovu spoznaju potvrđuje i znanost. Postoji živac koji se dijeli na treći i četvrti prst i uzrokuje neposivu bol kad ga se pritisne. Grčeve i osjećaj da ti noga trne spriječit ćeš tim flasterom, ali nemoj prste isuviše snažno povezati.

3. Isprobaj silikonske jastučiće


U svakoj drogeriji možeš nabaviti ovalne tanke jastučiće od silikonskog gela za meki dio stopala ispod prstiju ili uloške za visoke potpetice. Jastučići pomažu protiv natisaka i žuljeva na nježnom dijelu stopala jer jastučići sprečavaju klizanje i trljanje, a hod u cipelama s visokom petom bit će još ugodniji i s ulošcima. 

 

 

ZAPISANO U ZVIJEZDAMA Što kaže horoskop, koje su sandale ovog ljeta kao stvorene za tvoj horoskopski znak
4. Visoka peta plus platforma

Štikle s tankim potplatom teže je nositi. Ako ti smetaju cipele s visokom petom, isprobaj one s platformom na prednjem dijelu potplata jer platforma 'snižava' petu - pritisak na dio stopala ispod prstiju manji je za visinu platforme pa hodanje postaje bezbolno ili barem nešto ugodnije.

 

5. Kratke stanke

< Naravno da ovaj savjet neće nikoga iznenaditi. Ali stvar je u tome  da kratke stanke moraš isplanirati. Ponesi sa sobom ravne balerinke na posao i povremeno skini štikle ako moraš biti na poslu cijeli dan. Visoke pete nipošto ne bismo smjele nositi više od tri ili četiri sata u komadu, ovisno o izdržljivosti tvojih stopala.    

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr