Okrugle ili viseće, velike ili male? Kako izabrati najbolje naušnice za svoj oblik lica?

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Vjerojatno si primijetila da ti svaki model naušnica ne pristaje jednako dobro
  • Tvoj oblik lica dosta utječe na to kako će ti koje naušnice pristajati
  • Pogledaj jesu li za tvoj oblik lica najbolje viseće, krupne ili neke sasvim diskretnije


Okrugle, izdužene, viseće, uz uho, kolutovi, barokno filigranski izrađene... Naušnica ima doslovno stotine oblika i vrsta. Svaka žena želi čitavu kolekciju da za svaku priliku može birati između desetak najdražih. No, jesi li ikada pomislila da nisu sve naušnice kao stvorene za tebe? Jako je važno da nakit koji nosiš u posebnim prigodama, koji pomno biraš, bude upravo onaj koji na najbolji način ističe tvoje lice, oči, osmijeh. To je puno važnije nego hoće li naušnice biti usklađene s odjećom.

Evo ti nekoliko savjeta kako da naušnice biraš prema obliku svojeg lica.

Ovalno lice

Ako je tvoje lice pravilni oval, možeš izabrati koje god želiš naušnice, sve će ti pasati. No, jednostavni mali stud, 'gumbek' ili mali ringovi najbolje će istaknuti tvoje jagodice. Takve naušnice su elegantne i nenametljive i uz njih možeš nositi što god poželiš.

Jessica Alba ima lijepo ovalno lice kojem pristaju manje naušnice; Zachs 1450 kn

Srcoliko lice

Djevojke s takvim oblikom lica najbolji efekt postići će s naušnicama koje nadopunjju donji dio lica da bi se vizualno postigao lijepi oval. Dakle, preporučujemo ti viseće naušnice koje se šire u donjem dijelu.  Mnogi preporučuju naušnice u obliku izdužene suze upravo za tvoj oblik lica. Možda možeš pronaći naušnice koje u donjem dijelu imaju neki detalj, kamen u boji, koji privlači pogled. To će vizualno uravnotežiti gornji i donji dio tvojeg lica.

Ako imate srcoliko lice poput Reese Witherspoon, pristaju vam viseće naušnice; Massimo Dutti 199kn

Kvadratno lice

Ako imaš lice tog oblika, moraš pomno tražiti komad koji ti najbolje pristaje. Ovakvo lice najčešće ima jaku geometrijsku vilicu koja je široka kao i jagodice. Svake naušnice s upadljivim detaljima privući će pažnju na tvoj oblik lica. Izgledat ćeš odlično, moćno, sa izduženim naušnicama. No, neka na dnu završe s okruglim detaljem da previše ne podcrtaju strogi oblik tvojeg lica. Uz to, omekšat će dojam snažne vilice. Nikad nemoj nositi naušnice koje nisu viseće ili neke koje su duge točno koliko i ušna resica.

Glumici Oliviji Wilde sjajno pristaju viseće naušnice; ove s cvijetom od organdija bi joj također lijepo pristajale; Zara 89 kn

Life&style Novi trend pri izboru vjenčanog nakita

 

Okruglo lice

Okruglo lice znači da je na jagodicama šire i da se zaokružuje prema čelu i bradi. Za ovo lice ima malo dobrih naušnica jer su one uglavnom okruglog oblika koji tebi neće odgovarati. Najbolje da si odabereš neke modernističke, avangardne naušnice u obliku trokuta, bilo čega špičastog. Čak bi i kvadratne jako pomogle tvojem licu. Time ćeš ublažiti mekoću svojeg lica i izgledati samouvjerenije.

Moda Istražili smo: Ovaj trendi nakit paše baš uz tvoj horoskopski znak

Chrissy Teigen najčešće nosi ringove koji super izgledaju na svakoj ženi, no zna kakvi joj drugi modeli najbolje stoje; Reserved 49 kn 

Nisi sigurna u oblik svojeg lica

Ne zna svatko kojeg mu je oblika lice i uglavnom se povodimo za nekim svojim osjećajem. No, nije problem ako se nisi bavila oblikom svojeg lica jer je tržište prepuno neutralnih komada koji pristaju svakom licu. Najpopularniji su mali jednostavni dijamanti ili srebrne kuglice koje će privući pogled na tvoje lice, ali ga neće dodatno vizualno mijenjati.

Argentum, 580 kn; Bershka, komplet kolutova (tri para); 48,90kn; Mohito; 39 kn

Zaključak

Ti trebaš odlučiti kakve želi naušnice. Ako voliš sve što je jednostavnog oblika, ako voliš minimalizam, drži se osnovnih pravila koje smo ti predložili, a ako voliš modna iznenađenja i voliš da primijete i tebe i tvoj stil, igraj se, isprobavaj, eksperimentiraj.  

Posjeti Miss7.24sata.hr