Od dječje zabave do visoke mode: Nose se volani

Davor Puklavec/ Pixsell
Ako ste mislili da ste volane na odjeći napustili tamo negdje s dječjim cipelicama i jednoznamenkastim brojem svjećica na torti, ovogodišnji trend sigurno vas je uhvatio nespremne - upravo se ovaj zaigrani detalj vratio u visoku modu, no u odraslijem, elegantnom izdanju.
Vidi originalni članak

Proljeće/ljeto tako je dočekalo volane raširenih ruku, a oni su se prosuli svuda: kao veliki i samostalni ornamenti, naredani kao slojevi torte ili samo kao detalji na rubovima bluza, pa i haljina, te nas uveli u najromantičniji trenutak sezone. Iako vam se na prvu možda čini kako su prilično zahtjevan komad za uklopiti u garderobu, volani će vam vrlo brzo prirasti srcu, pogotovo ako posegnete za najpopularnijim modelom - majicama.

Bilo da odaberete onu s punim rukavima, poput košulje koju je prošle godine lansirao Miu Miu i oborio fashionistice s nogu, ili kroj s ogoljenim ramenima koji je ovog proljeća apsolutni hit, ovaj iznimno ženstveni komad kombinirajte s hlačama skrojenim po mjeri ili “boyfriend” trapericama.

U slučaju da se ne bojite romantike, inspiraciju potražite u kolekcijama Michaela Korsa (crvena haljina s dubokim V-izrezom kao da je išetala iz ružičnjaka) i Roberta Cavallija ili im se potpuno prepustite poput Mary Katrantzou i Marquesa Almeide, čija je destrukturirana kreacija oduševila ljubitelje avangardnog dizajna. Bluze s volanima odlično će izgledati i ugurane u pencil suknju visokog struka, a kao i uvijek - “accessoire” je onaj koji odnosi pobjedu: za pravi dojam inspiraciju potražite u grunge modnim dodacima, a kako biste izbjegli pretjerano djevojački dojam, umjesto balerinki odaberite tenisice.

Posjeti Miss7.24sata.hr