Modni dodatak iz osamdesetih koji smo obožavali pa zamrzili se vraća u trendove

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Gumice za kosu već dugo nisu samo koristan alat za oblikovanje frizure već pravi modni dodatak 
  • Za nadolazeće proljeće posebno su moderne tzv. scrunchie gumice koje su vladale scenom osamdesetih, a sada se vraćaju i to veće no ikada
  • Osim kao gumice, možeš ih nositi i kao narukvice, a krasi ih šarenilo i upotreba novih materijala poput satena i organze

Možda smo u 2020. godini, ali neke od najpoznatijih trendova osamdesetih nikako da ostavimo iza sebe. Ovoga puta riječ je o gumicama za kosu poznatima pod nazivom "scrunchie". Njihov povratak na modnu scenu desio se krajem 2010-ih, no ove godine prema viđenom, dimenzijama su veće no ikada. Nove trendove ne diktiraju samo modne piste i gradske ulice već je sve izraženiji utjecaj društvenih mreža, a ovaj trend isplivao je upravo sa profila američkih "It" djevojaka.

Cipele u trendu S mašnom, kopčom, u boji: mokasinke se vraćaju na velika vrata, pogledaj nove modele iz trgovina

 

Osim veličine, najznačajnija transformacija ogleda se u materijalu od kojeg su gumice izrađene. Klasičan pliš zamijenila je elegantna organza. Ovaj materijal bio je apsolutni hit protekle sezone, a uvjereni smo kako je dio vas u svoje ormare zasigurno uključio voluminozne bluze izrađene upravo od njega.

 

Popularnost ovog materijala prepoznao je brend Room Shop Vintage iz Philadelphije te ga je odlučiti prenijeti na mnogima omiljen modni dodatak iz djetinjstva - gumicu za kosu. Njihov primjer uskoro su slijedili brojni drugi manji brendovi pa su sada dostupne u različitim bojama, ali i materijalima. Tako su trenutno iznimno popularne i one izvedene od svile i satena.

 

Modni savjet Ove tri modne pogreške jednostavno moraš izbjegavati - zbog njih izgledaš znatno starije

Jednostavno ih je kombinirati, a svakoj modnoj kombinaciji mogu dati dozu neočekivane elegancije. Scrunchie smo skloni povezivati s djevojčicama te će ih zasigurno biti zanimljivo vidjeti u sasvim drugačijem kontekstu. Predimenzionirane scrunchie gumice modni su trend koji trebaš isprobati ovog proljeća. A kako ih nositi? Sudeći prema fotografijama s Instagrama organza gumice sjajno pristaju uz visoki konjski rep ili nisku punđu, a osim kao ukras za kosu možeš ih nositi i kao narukvice. 

 

Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.



Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Posjeti Miss7.24sata.hr