Marame su i ovog ljeta hot komad, a Dulsineja Atelier ima najljepše svilene ručno oslikane modele

Instagram @zzzlice
Vidi originalni članak
  • Jedan od važnijih koraka pripreme garderobe za ljeto je odabir najboljih komada, a poželjno je da su oni od laganih i prozračnih materijala poput lana, pamuka i svile
  • Što se pak modnih dodataka tiče, šeširi, a posebice oni širokih oboda, ove su godine popularniji no ikad, a uz njih našu pozornost zaslužuje još jedan klasik - svilena marama
  • Iako ih nudi gotovo svaki brend, one ručno oslikane brenda Dulsineja su uistinu posebne 

U danima kada temperature obaraju visinske rekorde, najsretniji smo kada na sebi imamo minimum odjeće. Dakako, daleko od plaža, ovo nije uvijek najpraktičnija opcija, a što znači je jedan od važnijih koraka pripreme garderobe za ljeto odabir najboljih komada. Dobro nam je poznato da je poželjno izbjegavati umjetne materijale u kojima koža ne diše i birati one lagane poput lana, pamuka i svile koji najbolje pristaju vrućim danima.

Što se pak modnih dodataka tiče, već smo pisali da su šeširi, a posebice oni širokih oboda, ove godine popularniji no ikad, a uz njih našu pažnju zaslužuje još jedan komad koji već desetljećima slovi za ultimativni klasik - svilena marama. Poznata po svojoj eleganciji i svestranosti, svilena će marama u trenu dodati dašak sofisticiranosti i stila svakom stylingu, a ove je godine nosimo na doslovno sve načine koje možemo zamisliti. 

Moda Zarin top od lana i rafije savršen je u svakom pogledu, no neće ga odjenuti baš svatko...

Svila je jedna od najprozračnijih tkanina što je čini idealnim izborom za tople mjesece. Osim što može poslužiti kao chic i učinkovita zaštita od sunca prebacimo li je preko ramena, omotamo oko vrata ili vežemo oko glave, u trenu će začiniti styling omotamo li je oko  repa, upotrijebimo li je umjesto remena za stezanje haljine, svežemo u mašnu na torbi ili je jednostavno iskoristimo kao traku za kosu, a uz sve to posebno efektno izgleda kada preuzme ulogu topića.

Iako svilene marame nije teško pronaći i u ponudi ih ima gotovo svaki brend, nešto je teži zadatak iskopati one čiji je dizajn uistinu poseban i drugačiji, a neke od najljepših modela snimili smo u ponudi brenda Dulsineja specijaliziranog upravo za svilene marame i šešire. 

Moda Nakon suknje i torbe sezone, znamo i koji je najpoželjniji model brendiranih sunčanih naočala

Dubravka Savić koja stoji iza brenda oslikavanje svilenih marama sanjala je još otkako je pohađala Fakultet primjenjenih umjetnosti u Beogradu, a iako su negdje na putu u priču uskočili i šeširi koji su joj također velika strast, maramama je ostala vjerna sve do danas.

Od preslatkih voćnih motiva poput sočnih kruški, nara ili neodoljivih banana do raznih vrsta cvijeća i za ljeto uvijek prikladnih školjki koje se ove godine savršeno uklapaju i u sveprisutni mermaidcore trend, vjerujemo da će među modelima koje ručno oslikava svatko bez puno muke lako pronaći svog favorita. A na koje ih sve načine uklopiti u svoje stylinge? Na njezinom feedu ni za to ne nedostaje inspiracije!

Posjeti Miss7.24sata.hr