Mali modni trikovi: kombinacije boja koje uvijek dobro izgledaju

Instagram@ourexlife
Vidi originalni članak
  • Izvrstan outfit prepoznaje se, između ostalog, i po tome kako su različite boje vješto kombinirane jedna s drugom
  • Doduše, danas je u modi sve dozvoljeno, no neke se boje baš posebno „ljube“
  • A neke baš i ne... Otkrit ćemo ti najvažnije smjernice

Crno i bijelo ide uz gotovo sve, to znamo svi. Ali, što je s ostalim bojama, poput narančaste, indigo plave ili radijantno ljubičaste? Koji su tonovi međusobno u harmoniji nije samo stvar ukusa, nego se to može čak i znanstveno dokazati. Objašnjenje se temelji na teoriji tzv. kotača boja. Na njemu možeš vidjeti osnovne boje - crvenu, žutu i plavu, te pojedinačne međunijanse. Ovaj kotač boja možeš koristiti kao vodič na sljedeći način…

Ovu boju odjeće nikada ne smiješ nositi na razgovoru za posao, a jedna boja će ti donijeti prednost

Obitelj iste boje

Ostani u istoj obitelji u pogledu boja te variraj samo u intenzitetu boja, odnosno složi kombinaciju s komadima iste boje, ali različitih nijansi. Također možeš koristiti tonove lijevo i desno od željene boje kao vodič. Time se stvara vrlo skladan izgled koji je još uvijek uočljiv.

Komplementarni parovi boja

„Komplementaran“ dolazi iz latinskog i znači nešto poput „nadopuna“. Švicarski slikar i teoretičar umjetnosti Johannes Itten otkrio je koje se boje posebno dobro usklađuju jer se međusobno nadopunjuju: upravo su to boje joje se nalaze nasuprot jedna drugoj na kotaču boja. Drugim riječima: žuta i ljubičasta, crvena i zelena ili plava i narančasta.

Moda Pantone je objavio boju 2022. godine, komada u ovoj ljubičasto-plavoj nijansi već ima u trgovinama

Kombiniraj u samo jednoj boji

Monokrono se sada često koristi kao sinonim za crno s bijelim. Ali, to zapravo znači jednobojno i to se odnosi na svaku pojedinu boju. Jednobojni outfit od glave do pete privlači pažnju. Budući da nemaš uvijek cipele, hlače i topove svih boja, ovaj look često se može vidjeti kao jeans varijanta.

Bez boja 

Strogo govoreći, crno i bijelo i svi tonovi između njih nisu boje. Ovi outfiti „bez boje“ izgledaju prilično cool. Crno-bijelo izgleda vrlo svježe u kombinaciji. Najrazličitije nijanse sive također se mogu kombinirati jedna s drugom. Kako izgled ne bi bio previše monoton, trebala bi miješati uzorke i materijale.

Posjeti Miss7.24sata.hr