Koketni stil – trend koji je u potpunosti očarao svijet mode

Instagram@sydney_sweeney
Vidi originalni članak
  • Nježnost, ženstvenost i elegancija spajaju se u novi modni trend
  • Trend je dodatnu popularnost dobio zbog lika Cassie iz popularne serije Euphoria
  • "Coquette" je poznat i kao „dollette“, a najčešće ga odlikuju mini suknje i haljine, korzeti i čipkani komadi

Svatko tko je gledao seriju Euphoria zna da svaki lik ima svoj stil, a svaki od njih u posljednje vrijeme inspirira nove trendove. Najvidljiviji su stilovi i utjecaji iz 90-ih i 00-ih, a osim ovih funky utjecaja, tu su i nježni, ženstveni lookovi koji krase lik Cassie Howard. Upravo je takav modni izričaj poslužio kao model za novu modnu eru, stil "Coquette".

Ovaj novi modni trend spaja nekoliko klasičnih, ali i modernih estetika. Dašak baletne kulture uparen s malo cottage trenda te mtvu francuskog vintage glamura i na putu si do savršene koketne kombinacije. Najvažniji detalji su volani, fino pletivo i čipka, koji najčešće dolaze u bijelim ili pastelnim tonovima.

Ključni komadi za dollette look, kako ga još nazivaju, su mini suknje, korzeti, štikle s platformom u stilu Mary Jane ili čak čipkaste dokoljenice. Modni dodaci su također razigrani i zrače nostalgijom, a među njima su mašne za kosu, biserne kopče i nježan te decentan zlatni nakit.

Moda Veliki povratak korzeta: komad koji naglašava struk i grudi postao je pravi hit

S lijeva na desno: Guess, Zalando (599,00 kn), insanami (1.300,00 kn), Mohito (259,90 kn)

Ipak, uz svu delikatnu, ženstvenu karizmu koju ima, ovaj trend se ne smije brkati s izgledom nimfe iz 2010-ih, koji je s pravom kritiziran i u kojem je nevinost bila čisto seksualizirana. Ime je također donekle varljivo, jer se koketno često poistovjećuje s flertovanjem i taštinom. Ali moderan stil koketa ne znači izgledati nevino i maleno. Dapače, on treba potaknuti i naglasiti žensku energiju i slaviti vlastitu ženstvenost za sebe!

Moda Vrijeme je za lepršave valove! Volani su se vratili i pronašli smo u trgovinama sjajne komade

Posjeti Miss7.24sata.hr