Kako organizirati vlastito vjenčanje?

Thinkstock / Spencer Davies
Kažu kako je dan vjenčanja najljepši dan u životu svakog para. Međutim, osobe koje nisu organizirale svadbu ne znaju kako ponekad organizacija vjenčanja dovede do svađe, suza ili barem nervoze. Svoja iskustva s organizacijom s nama su podijelili zaručnici Irena Maras i Hrvoje Jurković.
Vidi originalni članak

Irena i Hrvoje upoznali su se prije 5-6 godina preko zajedničke prijateljice, ali trebalo je neko vrijeme da se dogodi ljubav. Tek kada je ista ta prijateljica selila u Berlin, na oproštajnoj večeri prije nekoliko godina počele su frcati iskre.

Vjenčanje su počeli planirati godinu dana ranije, a kako Irena kaže tako rano su počeli iz razloga jer je ona željela vjenčanje u rano proljeće i trebalo je uskladiti godišnje doba s terminima restorana, benda i sl.

Istraživanje i preporuke – ključ dobrog vjenčanja

"Kada smo krenuli u organizaciju, većinski dio sam ja istražila jer je Hrvoje bio poslovno u inozemstvu. Krenula sam s forumima sa temom vjenčanja, da barem okvirno vidim što je aktualno i po kojoj cijeni. Najviše sam se iznenadila cijenama fotografa. Nisam očekivala da su kod pojedinaca cijene tako visoke", objašnjava Irena i dodaje kako je Hrvoju najveći šok bila cijena smokinga.

Na kraju se odlučio za šivanje po mjeri što će ga izaći oko 20% jeftinije nego da ga kupuje u dućanu.

Kada ih se pita o tome što im je najvažnije na svadbi, složno odgovaraju kako vjeruju da je atmosfera ključna za uspješnu svadbu:

"Bez dobrog benda to je teško izvedivo, tako da bismo rekli da je nama definitivno najvažniji bend. S odličnom hranom, divnim ambijentom, a lošim bendom, sve pada u vodu. Nitko ne želi da mu gosti večer provedu sjedeći, zar ne?"

Odabir restorana nije bio problem, jer se dogodila ljubav na prvi pogled. Bend su pronašli nakon dvadesetak pregledanih stranica na internetu, a pozivnice, zahvalnice i uređenje su prepustili profesionalcima koje su slučajno našli na internetu.

"Imali su taj retro štih koji smo tražili, tako da su nas prvo osvojile njihove pozivnice, a onda i sve ostalo. U našem slučaju je najgore bilo s potragom fotografa. Gotovo ništa od ponuđenog na tržištu nam se nije svidjelo, a ono što bi nam se i svidjelo, uglavnom bi bilo za naš pojam preskupo. Nismo željeli klasične, "svatovske" fotografije, pa je i to dodatno otežavalo potragu. Po preporuci smo došli do jedne odlične, mlade fotografkinje i napokon smo mogli odahnuti", istaknula je Irena.

Kako imaju sličan ukus, Hrvoje i Irena nisu imali mnogo nesuglasica nego su se samo nadopunjavali idejama. Oboje su znali kakvu svadbu žele i smatraju da je to ključno za organizaciju bez trzavica. Kažu kako, da idu u organizaciju ispočetka, ne bi ništa mijenjali:

"Definitivno ne bismo angažirali profesionalca, jer mi najbolje znamo što želimo. Od početka smo imali jasnu sliku svadbe i samo smo tražili najbolji tim koji bi realizirao naše ideje", spremno odgovaraju.

Kada se radi o savjetima koje su dobili prije vjenčanja i koje bi dali drugim mladencima kažu kako radije ne bi o tome. Naime, ističu kako će sve svoje propuste shvatiti tek kada vjenčanje prođe.

Više slika pogledajte u galeriji...

Više o organizaciji vjenčanja saznajte ovdje.

Posjeti Miss7.24sata.hr