Jesi li ikad neki komad u Mangu platila 1200 eura?! Ovaj bi mogla... Ako zaključiš da se isplati

Mango
Vidi originalni članak

Hladniji dani i ružno vrijeme lako nas potaknu da, iako je rujan, već scrollamo po zimskim kolekcijama punim debelih i toplih jakni i kaputa pa smo tako tumarajući Mangovom web stranicom naišli na zanimljiv komad. Dugi krzneni zeleni kaput čini se kao komad koji bismo mogli pronaći u nekoj chic vintage trgovini u Parizu. Doista je prekrasan i svakako upečatljiv. Ipak, cijena nas je malo iznenadila - odgovara doista više nekom pariškom chic butiku nego high street brendu.

Naime, cijena zelenog kaputa je 1200 eura, odnosno 1199,99 eura, da budemo precizniji. Da nije jedna znamenka viška? Nije. Riječ je o Mangovoj novoj kolekciji "Selection" kojom Mango, izgleda, planira postati middle range brend ili barem imati dio ponude u tom cjenovnom rangu. Španjolski brend već neko vrijeme ima više cijene ne samo skupljih svečanih komada kao što su haljine i odijela, nego i druge odjeće.

Moda Jesi li dovoljno hrabra da nosiš ove otkačene kaubojke? Mi jesmo, samo nas muči jedna sitnica...

Kako bilo, Mango zeleni kaput je odličan. Nosiv je s obje strane, s jedne je umjetno krzno, a s druge prava ovčja koža, ne sintetička. Iako reverzibilni kaputi nisu nikakva novost, činjenica da u jednom komadu dobivaš dva uvijek je privlačna. A moramo priznati da nam, posebno zbog zelene boje, ovaj kaput izgleda baš fora.

Zbog dužine od čak 128 cm (dužina leđa) sigurni smo da je u ovom Mango kaputu fino toplo, osim što je statement komad. Kao da viče "fashion piece!" te ga zamišljamo na djevojkama čije street style lookove hvataju fotografi za trajanja Tjedna mode u Londonu ili Parizu. Možemo ga zamisliti preko lepršave haljine u crnoj boji i kožnih, crnih čizama preko koljena. 

Jasno nam je da je high street brendova iz dana u dan sve više i da je borba za mjesto pod suncem intenzivna, naročito u vrijeme kada svi nastoje da baš njihov komad postane viralan na društvenim mrežama. Ipak, cijena od 1200 eura za Mango... Pričamo o brendu brze mode, koji svakoga tjedna u asortiman dodaje nove komade i ne može se mjeriti s brendovima koji imaju ograničene kolekcije, pomno i ciljano dizajnirane. Ili će ovaj kaput sve promijeniti za Mango?

Kako bilo, bez obzira na cijenu, za Mango kaput možeš se upisati na listu čekanja...

Moda Mango kožna jakna nas je ostavila bez daha, ali još nismo sigurni sviđa li nam se

Posjeti Miss7.24sata.hr