Ista modna tema, ali dvije potpuno različite izvedbe. Dotjerane prijateljice nose isti stil

Pixsell/Marko Lukunić Foto: Pixsell/Marko Lukunić
Vidi originalni članak
  • 'Vanilla girl' estetika već mjesecima ne prestaje biti jedan od najvećih modnih trendova, ne samo ove, već i posljednjih nekoliko godina
  • Ime se odnosi na minimalističke kombinacije, prvenstveno u bijelim i krem nijansama, no on izlazi iz okvira modnih igara i zapravo se odnosi na sve ono što život čini ugodnijim i luksuznijim
  • Svaki styling koji je pridonio rastu popularnosti trenda poučio nas je kako ovakvi stylinzi znaju biti itekako transformativni i ono najvažnije - profinjeni, a odličnu lekciju na ovu temu snimili smo i na zagrebačkim ulicama

'Clean girl' estetika i balletcore naše su feedove počele prožimati još prošle godine, a sveprisutni trend koji se putem dodatno razvio i intenzivirao kulminirao je u ožujku kada je i službeno dobio ime - vanilla girl. Novokomponirani naziv počeo se tako odnositi na minimalističke kombinacije, prvenstveno one u bijelim i krem nijansama, no u kratkom je vremenu postalo jasno kako on izlazi iz okvira modnih igara i kako se zapravo odnosi na sve ono što život čini ugodnijim i luksuznijim.

Od basic komada u garderobi u neutralnoj paleti boja i makeup proizvoda uz koje se postiže gotovo pa no makeup look, do mirisnih svijeća i udobnih posteljina, ovaj nas je trend podsjetio da je vanilija miljama daleko od dosade s kojom ju se nerijetko poistovjećuje. Štoviše, od odabira brojnih influencerica do primjera stylinga s malih ekrana poput onog kojeg je u popularnoj seriji 'The Watcher' nosila Naomi Watts, svaki koji je pridonio rastu popularnosti ovog trenda na svoj nas je način poučio kako ovakvi stylinzi znaju biti itekako transformativni i ono najvažnije - profinjeni, a odličnu lekciju na ovu temu snimili smo i na zagrebačkim ulicama.

Moda Nasmijana brineta je ulicama Zadra prošetala odličan styling u duhu najvećeg trenda sezone

Dvije dotjerane prijateljice sa špice su, kako imamo prilike vidjeti, velike zaljubljenice u najveći trend sezone, a iako su obje odabrale naizgled veoma slične monokromatske kombinacije, svaka se omiljenom modnom temom godine poigrala na nešto drugačiji način.

Jedna se tako odlučila na nešto profinjeniju kombinaciju koju je sastavila od lanenog kombinezona u prirodnoj krem boji Hrvaticama vrlo dragog srpskog brenda Mona i jednog od najpopularnijih modela sandala - onog ravnog od smeđe kože kakvog nudi Hermes, ali i brojni drugi brendovi. Od modnih dodataka odabrala je tek torbicu koja nam izgleda kao poznati Chanelov Quilted model, Bottega Veneta crne naočale sa zlatnim detaljem, decentne zlatne naušnice i crni iWatch, a rezultat je sofisticiran i istovremeno vrlo urban look nosiv u mnogim kombinacijama.

Njezina je prijateljica sastavila nešto sportskiju, ali nimalo manje šarmantnu kombinaciju od bež kompleta iz Zarine prošlogodišnje kolekcije i Nike Dunk Low tenisica u bijelim i bordo nijansama. I njezin su odabir bile crne Bottega Veneta sunčane naočale, a zlatne detalje poput gumba i zatvarača na ovom pomalo safari strukiranom kompletu istaknula je tek gotovo identičnim modelom zlatnih naušnica poput onih svoje prijateljice. Cjelokupni dojam smekšao je detalj u kosi - debeli rajf od crnog satena, kao šlag na vrhu torte podsjećajući koliko bitnu ulogu detalji igraju u svakom modnom stylingu. 

Moda Jesu li ovo najljepše Nike tenisice ikada? Divno se uklapaju i u 'vanilla' i u 'old money' trend

Posjeti Miss7.24sata.hr