Heklani komadi bit će u fokusu ovog proljeća, a Marijanina La Borša ima slatke torbice u duhu trenda

La Borša
Vidi originalni članak
  • Od interijera do odjeće i modnih dodataka, prepoznatljivi uzorci i teksture poput pletiva i heklanja probijaju se u mainstream stil, a posebno će popularni biti u toplijim mjesecima
  • Domaći brend La Borša iza kojeg stoji Marijana Stanić oduševio nas je ponudom heklanih torbi
  • Ove su torbe ručno izrađene tehnikom heklanja od kvalitetnih, održivih i prirodnih materijala, a na njima se posebno ističu ručno oblikovani kožni detalji i drvene ručke

Čini se da bi u ovoj godini kroz modu mogla oživjeti razna desetljeća. Moda 90-ih i Y2K trendovi i dalje su u uzlaznoj putanji, no ništa manje popularni nisu ni outfiti inspirirani 70-ima. Od interijera do odjeće i modnih dodataka, prepoznatljivi uzorci i teksture poput pletiva i heklanja probijaju se u mainstream stil, a posebno će popularni biti u toplijim mjesecima.

Jednostavni komadi koji su udobni i savršeno u skladu s mega popularnom čistom estetikom dominirat će i ovom godinom, a heklani komadi se savršeno uklapaju u ovu priču. Jedinstveni su, a opet jednostavni, prozračni i nosivi u bezbroj kombinacija. 

Mnogima bi prva asocijacija na štrikanje i heklanje mogao biti omiljeni hobi naših baka, no heklanje je opet jako cool. Tijekom posljednjih nekoliko godina i mjeseci, ovakvi su se komadi pojavili na modnim revijama i u kolekcijama brojnih vrhunskih dizajnera, a domaći brend La Borša iza kojeg stoji Marijana Stanić oduševio nas je heklanim torbicama čijeg se dizajna ne bi posramila ni velika dizajnerska imena.

Moda Ovih 5 modela torbi viđat ćemo posvuda u proljeće, koji je najljepši?

La Borša je brend koji njeguje tradicionalnu tehniku u modernom ruhu, a svaka je torba izrađena uz puno ljubavi i pažnje posvećene  detaljima i čistoći boda. Ove su torbe ručno izrađene tehnikom heklanja od kvalitetnih, održivih i prirodnih materijala te korištenjem  visoko kvalitetne reciklirane pamučne špage, a na njima se posebno ističu ručno oblikovani kožni detalji i drvene ručke. Pri izradi Marijana koristi niti različitih debljina, a kombinacijom s određenim bodovima stvara posebne strukture i postiže visoku čvrstoću  proizvoda. Naglasak brenda je na korištenju što je više moguće prirodnih materijala, kako u izradi, tako i u ambalaži.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LA BORŠA (@la.borsa_smb)

Potreba za stvaranjem nešto je što Marijana osjeća još od najranije dobi kada se izražavala kroz crteže, a u malo kasnijoj dobi i kroz razne uradi sam projekte, a priča s ovim čarobnim torbama krenula je s njezinom željom da izradi makrame backdrop. "U  nedostatku vremena, ostale su mi dvije špage od kojih je nedugo nakon toga nastala prva clutch torbica. Jako svidjela prijateljcama, ali i njihovim prijateljicama, a prepoznavši interes, odlučila sam otvoriti profil na društvenim mrežama. Kako je interes i dalje rastao, na kraju sam odlučila otvoriti obrt", priča mi. 

Moda Koji je ovogodišnji modni trend kao stvoren za naš horoskopski znak?

Inspiraciju crpi iz svakodnevnog života, a pronalazi ju u svemu što je okružuje. Prisutna je, kaže, i u trenucima kada radi i kada ne radi. "Već samo okruženje u mojoj radioni i pogled na materijale daje mi viziju različitih kombinacija te kreira neki novi proizvod u mojoj glavi koji jedva čekam izrealizirati. Naravno, proces nastajanja novog modela torbe često je dug, a ponekad se ideje ni ne ostvare uslijed nemogućnosti nabave nekog dodatnog materijala, alata ili slično", priznaje.

"Najveće zadovoljstvo u svom poslu dobivam upravo kroz tu slobodu kreativnog izražavanja. Ali isto tako uživam i u komunikaciji sa kupcima. LA BORŠA torbe moguće je naručiti u različitim bojama i kombinacijama, a mogu se i personalizirati, pa me uvijek veseli finalni proizvod koji je kupac odabrao samo za sebe."

Ideja joj nikada ne nedostaje pa se, u skladu s time, uvijek rađaju i neki novi planovi. Onaj trenutačni joj je do kraja veljače izbaciti dva nova modela koja će biti nosiva tijekom cijele godine, nevezano za godišnje doba, a nakon toga, do travnja su u planu još dva nova ljetna modela. Neki od spomenutih trenutačno su u test fazi i jedva čeka predstaviti ih, vjerojatno jednako koliko i mi jedva čekamo vidjeti ih.

    

Posjeti Miss7.24sata.hr