Glamurozno modno izdanje 95. dodjele Oscara: Ovo je 13 najljepše odjevenih zvijezda

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Sezona dodjela nagrada završena je spektakularnim Oscarima, održanima sinoć u Los Angelesu
  • Film 'Sve u isto vrijeme' osvojio je čak 7 zlatnih kipića, a na dodjeli glazbenim su nastupima oduševili Lenny Kravitz, Lady Gaga i Rihanna
  • U glamuroznoj noći nije nedostajalo ni predivnih modnih izdanja, izdvojile smo 13 najljepših haljina

Dodjela Oscara 2023. slavila je najveća filmska ostvarenja u prošloj godini, a uoči ceremonije holivudske zvijezde pokazale su svoja prekrasna modna izdanja. Sezone dodjele nagrada zaokružena je glamuroznim Oscarima, a pamtljivih modnih trenutaka nije nedostajalo. 

Među najpopularnijim bojama svakako se istaknula bijela, a mnoge su se zvijezde odlučile za minimalističke krojeve, ali i upečatljiva šljokičasta izdanja. Bijelu haljinu nosila je i glumica Michelle Yeoh, koja je proglašena najboljom glumicom za svoju ulogu u filmu 'Sve u isto vrijeme', koji je osvojio Oscara za najbolji film. 

Osim bijele, imali smo priliku vidjeti i elegantne crne kreacije, kao i modne odabire u raznim nijansama ružičaste. Dodjela je tradicionalno održana u Dolby Theateru u Los Angelesu, a crveni tepih je po prvi put nakon 1961. zamijenjen onim boje šampanjca!

Stars 'Sve u isto vrijeme' osvojio čak 7 Oscara, Michelle Yeoh i Jamie Lee Curtis su najbolje glumice

U nastavku donosimo 13 najljepše odjevenih zvijezda s 95. dodjele Oscara.

Angela Bassett

Glumica je nosila voluminoznu ljubičastu Moschino haljinu s naglašenim ramenima i donjim dijelom sirena kroja. Svoj look upotpunila je dijamantnim nakitom i malom crnom šljokičastom torbicom.

Michelle Yeoh

Osim što je osvojila Oscara za najbolju glumicu, Michelle Yeoh osvojila je i modne kritičare svojim odabirom bijele Dior Haute Couture duge lepršave haljine ukrašene mnoštvom delikatnom perja. Bijelu haljinu upotpunila je nakitom Moussaieff High Jewellery.

Cara Delevigne

Poznata manekenka ponovno je oduševila svojim odabirom ovog puta Elie Saab Haute Couture crvene haljine na jedno rame s voluminoznom mašnom te visokim prorezom na nozi. Uz haljinu je nosila i crvene sandale u jednakoj nijansi te dijamantni nakit. 

Lady Gaga

Iako je na pozornici nastupala u ležernoj izdanju u trapericama i crnoj majici, bež tepihom prije dodjele prošetala je u dramatičnoj Versace haljini dugim rukava s prozirnim gornjim dijelom i širokim donjim dijelom spuštenog struka. Sjajne crvene usne i Tiffany & Co. nakit nadopunili su njen modni odabir.

Nicole Kidman

Nicole Kidman zasjala je u Giorgio Armani Privé crnoj šljokičastoj haljini s jednim dugim rukavom i s dvije ukrasne ruže u sivoj boji na ramenu i boku. Haljinu je krasio i visoki izrez na nozi, a Nicole je od nakita odabrala Omega sat.

Malala Yousafzai

Malala Yousafzai, izvršna producentica nominiranog dokumentarnog filma 'Stranger at the Gate', na Oscarima je nosila Ralph Lauren Collection srebrnu šljokičastu haljinu s kapuljačom i Fred Leighton nakit. 

Jessica Chastain

Još jedan srebrni šljokičasti odabir, ovaj put s Guccijevim potpisom i u kombinaciji s crnom bojom. Jessica Chastain uz glamuroznu haljinu nosila je i upečatljivu dijamantnu ogrlicu.

Fan Bingbing

Fan Bingbing također je nosila popularan izbor večeri, šljokičastu haljinu u srebrnoj boji. Kreacija s potpisom Tonyja Warda imala je i dodatak voluminoznih smaragdno zelenih rukava s plaštom. Uz haljinu oko vrata nosila je Lorraine Schwartz nakit i Tyler Ellis torbicu.

Elizabeth Olsen

Elizabeth Olsen zablistala je u šljokičastoj crnoj Givenchy haljini oko vrata i s dubokim izrezom. Haljina je imala rub od resica, a preko sloj prozirne tkanine. Jednostavne crne sandale i blještave viseće Cartier naušnice savršeno su se uklopile u njen outfit.

Allison Williams

Romantična kreacija s potpisom Giambattiste Vallija bila je u nježnoj ružičasto-bež kombinaciji boja s ružičastim šljokičastim aplikacijama na bež podlozi i ružičastim voluminoznim dugim plaštom s rukavima. Rub haljine krasio je tanak sloj perja.

Emily Blunt

Glumica se odlučila za minimalističku Valentino kreaciju dugih rukava koju je kombinirala s bijelom torbicom i visećim naušnicama. 

Deepika Padukone 

U crnoj Louis Vuitton haljini sirena kroja, sa spuštenim ramenima i dramatičnim dodatkom rukavica, glumica je zasjala na Oscarima, a kombinaciju je upotpunila Cartier nakitom.

Halle Berry

Halle Berry za ovogodišnju dodjelu Oscara odabrala je bijelu Tamara Ralph haljinu s prorezima i ukrašenu predivnim detaljima svjetlucavih ruža u puderastoj boji. Uz bijelu haljinu kombinirala je i satenske štikle u jednakoj nijansi kao i ruže.

Moda Na dodjeli nagrada SAG-a najbolje odjevene bile su zvijezde 'Bijelog lotosa', no izdvajamo još 7 sjajnih outfita

Posjeti Miss7.24sata.hr