Francuskinje su kraljice stila, a ovo je pet ljetnih stvari koje uvijek imaju u ormaru!

Instagram@leasy_inparis
Vidi originalni članak
  • Francuskinje nas osvajaju svojim pročišćenim stilom već desetljećima
  • Uvijek slijede nekoliko modnih pravila koja svaki ljetni outfit čine savršenim
  • Bazični komadi s lakoćom se kombiniraju i uz najnovije trendove

Lakoća i elegancija stila Francuskinja ne prestaje nas fascinirati. S najjednostavnijim osnovnim komadima i modnim dodacima, uvijek stvaraju sjajne lookove koji se ne mogu nadmašiti po bezvremenosti i stilu. Stoga, ako ovoga ljeta želiš zablistati u stylingu inspiriranom ovim damama, poprati njihovi pet osnovnih pravila.

1. Kvalitetni i lagani materijali

Lagane, prozračne i kvalitetne tkanine poput viskoze, lana ili svile oplemenjuju ljetni outfit i ujedno osiguravaju da ti je uvijek udobno i nije vruće. Najbolje je odabrati prirodne i bezvremenske nijanse poput smeđe, bež ili krem boje. Ako voliš dodatak intenzivnih boja, uvijek možeš odabrati jedan komad,  primjerice lanenu bluzu u žutoj boji ili hlače u svijetlo zelenoj boji.

S lijeva na desno: Zara (299,90 kn), Mango (249,90 kn), Stradivarius (199,90 kn)

2. Štikle, ali udobne

Prošla su vremena visokih potpetica na kojima ne možeš hodati kako treba i stalno uvijati gležnjeve. Francuskinje to također znaju pa se uglavnom oslanjaju na kitten heels, debele blok pete ili špagerice na platformu. Stoga je za ljetni outfit najbolje odabrati sandale u kojima možeš normalno provesti cijeli dan.

S lijeva na desno: Reserverd (259,90 kn), Zalando, BOSS (1.879,00 kn), Zara (449,90 kn)

3. Smireni modni dodaci

S odgovarajućim dodacima svoj izgled možeš u trenu učiniti ljetnim. Francuskinje se i ovdje uglavnom oslanjaju na prirodne materijale i suptilne boje. Torbe od slame, svilene marame i sunčane naočale mačkastog oblika posebno su popularne. Također, ove detalje možeš lako kombinirati uz bilo koji ljetni look, pod uvjetom da odabereš boje poput bež, smeđe, bijele ili crne.

S lijeva na desno: Zalando, Eugenia Kim (2.669,00 kn), H&M (299,99 kn), Reserved (359,90 kn)

4. Vječne prugice

Ako postoji jedan uzorak koji većina Francuskinja sigurno ima u svom ormaru, to su prugice. Bilo na puloveru, kardiganu, majici ili topu: minimalistički prugasti uzorak je bezvremenski klasik među printevima. Može se idealno kombinirati s drugim bojama i svakom outfitu daje francuski štih, a u kombinaciji s crvenim ružem, postaje čak i večernji look. Ako želiš nešto klasično, možeš se odlučiti za varijantu u crno/bijeloj ili tamnoplavoj/bijeloj, a ako želiš nešto malo ljetnije - možeš odabrati i žuto/bijelu ili crveno/bijelu.

S lijeva na desno: COS (520,00 kn) s.Oliver (265,90 kn), Bershka (49,90 kn)

5. Naglasak na struku

Nije tajna: Francuskinje vole da njihove kombinacije uvijek budu seksi, ženstvene i elegantne. Slave žensko tijelo i vole naglasiti dekolte i struk. Ali one to rade tako sa stilom i s toliko profinjenosti da volimo nešto naučiti od njih. Tanki pojas oko struka je primjerice izvrstan način da pokažeš središte svog tijela.

S lijeva na desno: Calvin Klein (286,00 kn), H&M (135,90 kn), s.Oliver (195,90 kn)

Moda 5 trendova sunčanih naočala koje krademo od talijanskih influencerica

Posjeti Miss7.24sata.hr