Debele platforme vladaju modom, a španjolski brend Paloma Barceló ima stvarno otkačene čizme

Instagram @andreasteen
Vidi originalni članak
  • Nakon što je Versace na pisti predstavio sada već kultni model Medusa Aevitas cipela, modni je svijet zapljusnuo tsunami vrtoglavo visokih modela s platformama
  • Našu su pažnju privukli modeli španjolskog brenda Paloma Barceló, kao stvoreni za unošenje vedrine u sivilo hladnih jesenskih i zimskih dana
  • Posebno su nam se svidjeli modeli Frida u oker žutoj, Rocco u petrolej plavoj i Brad u boji trule višnje, a koje smo primijetili i u ponudi poznatog splitskog concept storea Total In

Ne znamo koliku je ulogu Nicola Peltz imala u stvaranju ovoga trenda, no slučajno ili ne, otkako je do oltara ususret Brooklynu  Beckhamu hodala u Valentino couture haljini i visokim satenskim Versace Medusa Aevitas cipelama, platforme su u svim mogućim bojama i modelima zavladale crvenim tepisima, svim važnim eventima i modnim pistama.

Nimalo suptilne modele sandala, cipela i čizmi(ca) s platformom svijet je dočekao raširenih ruku, a nakon što je na Versaceovoj  modnoj reviji prošle godine predstavljen sada već kultni model, trend je prigrlilo i mnoštvo drugih dizajnera pa su tako i na nedavno održanim tjednima mode platforme bile sve više i više. U Valentinu su bile najvruće ružičaste boje, izvedene u prilagođenoj Pantone nijansi koju je Pierpaolo Piccioli dizajnirao posebno za svoju kolekciju, Peter Do predstavio je nešto skromniju varijantu, dok je  Giuseppe Zanotti u svoju kolekciju uvrstio vrtoglavo visoke modele koji su se svidjeli mnogima pa tako i Oliviji Rodrigo koja iz je uz vintage Chanel odijelo od tvida nosila prilikom posjete Bijeloj kući.

Moda Veliki trend za jesen - platforma gležnjače kojima ne možemo odoljeti

Ženstveni krojevi koji se posljednjih sezona pojavljuju na modnim pisatama u paketu sa štiklama s platformom koje evociraju senzualnost upućuju na sveprisutan trend da moda ponovno bude odvažna i hrabra, a nakon posljednje dvije godine, čini se da ta hrabrost dolazi sama po sebi.

Iako je ponuda različitih modela obuće s platformom i više nego bogata pa ih se bez problema može naći kako na policama high street brendova, tako i u couture te ready to wear kolekcijama najpoznatijih dizajnera, našu su pažnju privukli modeli španjolskog brenda Paloma Barceló, kao stvoreni za unošenje cijelog tsunamija vedrine u sivilo hladnih jesenskih i zimskih dana.  

U potpunosti izrađeni u Španjolskoj, modeli ovog brenda na prvi pogled osvajaju dizajnom koji bismo mogli opisati kao spoj tradicionalne vrhunske izrade i minimalističkimh linija, ali sa zato maksimalnom privlačnošću i nametljivošću koja ne može proći neopaženo. Osnovan 1960. godine od strane njezinog oca Manola Barcela, ovaj brend reinterpretira tradicionalne modele obuće vješto ih odabirom zanimljivog kolorita i modernih linija pretvarajući u bezvremenske komade koje nije neobično vidjeti na ulicama u današnje vrijeme, ali koje isto tako lako možemo zamisliti kao dio stylinga Ziggyja Stardusta, Diane Ross, Agnethe Fältskog ili Anni-Frid Lyngstad.

Moda Zavirili smo u Borovo i otkrili divne bež i crne mokasinke, od prave kože i po odličnoj cijeni

Od nešto klasičnijih modela u crnim i smeđim nijansama do onih u smjelim i zagasitim nijansama, na virtualnim će policama službenog webshopa ovog brenda svatko lako naći svoje favorite, a nama su se posebno svidjeli upravo ovi posljednji, točnije modeli Frida u oker žutoj, Rocco u petrolej plavoj i Brad u boji trule višnje, a koje smo primijetili i u ponudi poznatog splitskog concept storea Total In. Tko god da još uvijek traga za statement parom čizmica za nadolazeću sezonu, ako se nas pita, ovi su modeli pun pogodak!

Posjeti Miss7.24sata.hr