Ovaj otvoreni model salonki sve je poželjniji komad i ove godine puno će se nositi

Instagram @noorieana cipele s otvorenom petom
Vidi originalni članak
  • Brojni trendovi u obući za 2023. već su otkriveni, a među njih sad dodajemo i cipele s otvorenom petom
  • Elegantna silueta, posebno kad je na visoku potpeticu, podiže svaki outfit i čini ga sofisticiranijim
  • Od dizajnerskih do high street modela, izdvajamo 12 predivnih cipela s otvorenom petom!

Bezvremenski komadi koji su zapravo uvijek u trendu, a s vremena na vrijeme posebno počnu privlačiti pozornost isplativa su investicija koju ćemo zasigurno iznositi. Klasične cipele s otvorenom petom i visokom potpeticom jedan su od takvih para obuće. Prvi dizajni, prema Vogueu, stvoreni su još 1940-ih, kad su ih nosile pin-up djevojke, a danas se ovaj klasičan model može uklopiti u baš svaku garderobu.

Još krajem prošle godine brojne velike modne kuće, poput Prade i Guccija, predstavile su svoje verzije cipela s otvorenom petom i nižom potpeticom, a Prada je čak predstavila i verziju s punom petom, što je još jedan veliki trend koji ćemo viđati u 2023. Versace, Salvatore Ferragamo i Bottega Veneta također su se svojim dizajnima pridružili populariziranju ovog klasičnog modela. 

Moda Gotovo smo sigurni, ovo će biti najpopularnije ravne cipele ovog proljeća

Brojne influencerice također su ih inkorporirale u svoje lookove, od najjednostavnijih dnevnih do elegantnih večernjih, poput Due Lipe, koja je svoje Gucci cipele s otvorenom petom i svjetlucavim logom brenda, nosila uz hlače širokih nogavica i oversize sako u looku inspiriranom 90-ima.

Odlično će izgledati i uz lepršave haljine ili midi suknje, a klasična silueta s otvorenom petom i špičastim vrhom lako će se prilagoditi svakom odjevnom stilu.

Donosimo 12 predivnih modela cipela s otvorenom petom.

Moda Zarine elegantne lakirane cipele jaaako podsjećaju na popularne Celine štikle

Posjeti Miss7.24sata.hr