Bomberica, parka, traper jakna... Koju birate ove sezone?

Goran Čižmešija
Ovog proljeće ulicama će šetati najljepše jakne sezone. Na vama je samo da izaberete svoj idealan model
Vidi originalni članak

Zima nam prođe u iščekivanju toplijeg vremena samo zato što se napokon želimo riješiti debelih jakni. Odnosno, želimo prijeći u tanje modele, a svake godine na vrhu trendova zadržavaju se - parke, sakoi, kožnate jakne i, naravno, bomberice. Najgore od svega je što jednostavno želimo imati baš svaki model, a to možda i nije toliko realistično. Zato ćemo vam sada dati najbolje strane svakog hit komada jakne za proljeće, pa vam odabir možda bude malo lakši. (Neće.)

Na prvome mjestu definitivno su bomberice. Iako smo mislili da je njihovo vrijeme gotovo, one su i dalje tu. Ne bunimo se. Sada dolaze u još više različitih varijanti, a ako se pita klan Kardashian Jenner, koji su predvodnici trendova u posljednje vrijeme, predimenzionirane, muške bomberice ove su sezone najtraženije.

Daju jedan potpuno grunge look, a najbolje izgledaju s “nude” tonovima i u monokromatskim kombinacijama. Ispod bomberice nosite usku basic haljinu i potpetice ili gležnjače s blok-potpeticom. Ako ipak niste za nešto tako “avangardno”, držite se dobrih starih satenskih modela s cvjetnim printom.

Doslovno ih možete nositi na sve, od omiljene casual kombinacije traperica i majice s natpisom do stylinga u kojima glavnu riječ vodi cvjetna haljinica u paru sa štiklama. Sljedeće na listi su traper jakne. Iako nas podsjećaju na osnovnoškolska vremena kad su nas odijevali roditelji, ili još gore, bake i djedovi, danas su traper jakne punopravni članovi svijeta mode i dolaze u najchic oblicima u koje ćete se odmah zaljubiti.

Od kratkih military modela kao kod modne kuće Fay do prevelikih traper jakni kakve smo nosili devedesetih. Na leđima imaju natpise, ukrašene su zakovicama, izvezenim cvijećem... a fashionistice bez njih ne mogu. High street brendovi ne olakšavaju izbor, pa su napravili i “izvedenice” od svih ovih jakni, koje kombiniraju sve najpoznatije modele u jedan. U svakom slučaju, za neodlučne preporučamo klasiku u obliku kožnate jakne u bilo kojoj boji ili sakoa/blejzera.  

Za vas smo pronašli i najljepše proljetne jakne iz high street trgovina, a potražiti ih možete OVDJE.

Posjeti Miss7.24sata.hr