Bakica ide na more! Ne, nije naslov novog filmskog hita, već estetika koja je zavladala Instagramom

Instagram@styleherstrong
Vidi originalni članak
  • Modni izričaj kombinira minimalizam i udobnost
  • Od pletenih laganih pulovera do lepršavih haljina, udobnost je na prvom mjestu
  • Ovo su komadi kojima možeš postići idealnu estetiku koja podsjeća na romantične filmove

Estetika "coastal grandmother" ili u slobodnom prijvodu bake na moru najnoviji je modni trend koji je osvojio društvene mreže i sve ljubiteljice udobnosti i klasičnih komada. Estetika koja izaziva nostalgiju često se uspoređuje s atmosferom filmova Nancy Meyers i u sebi kombinira minimalizam, udobnost i dašak nautičke atmosfere. Zamisli se samo kako ispijaš čašu finog vina na terasi prekrasne kuće tik uz more! Ovaj stil donosi puno neutralnih i kremastih nijansi, lanenih tkanina, ali i nježnih puderastih boja te neizostavnih prugica. Rezultat je elegantan stil koji je ujedno i iznimno udoban i pružati osjećaj kao da si  glavni lik u vlastitom filmu.

Moda Laneno odijelo savršena je kombinacija za ljeto, a ovaj model je hit među ljubiteljicama mode

Ovaj opušteni modni look oduševio je milijune ljudi diljem interneta, uključujući i glumicu Anne Hathaway, koja je na Instagramu napisala “Spremna sam za #coastalgrandmother chic još prije nego što je TikTok rođen. Neka ovaj trenutak nikad ne završi”.

A trend nimalo ne čudi jer su bake oduvijek imale cool stil! Evo kako ove vječne komade ukombinirati u vlastiti ljetni modni izričaj.

Kaftan

Kaftani je bezvremenski ljetni komad koji je idealan za lijeno čitanje knjige, ali i odlazak na plažu i nabavku namirnica. Poigravanje bojama i uzorcima neka ti bude jedini fokus, a materijali neka budu od pamuka ili lana.

S lijeva na desno: H&M (379,90 kn), Mango (249,90 kn), Zara (299,90 kn)

Lanene hlače

Udobne i neodoljive, lanene hlače uvijek su dobar ljetni izbor jer omogućavaju nesmetano kretanje, u njima nije vruće i izgledaju sjajno s košuljama i laganim vestama.

S lijeva na desno: Bershka (199,90 kn), Only (259,00 kn), Reserved (259,90 kn)

Udobna košulja

Ljetne košulje dugih rukava iznimno su udobne i funkcionalne, a sjajno se slažu preko majice kratkih rukava i trapericama. Također, nabaci ih na badić i spremna si za stylish odlazak na plažu.

S lijeva na desno: Mango (299.90 kn), Zara (199,90 kn), Polo Ralph Lauren, Zalando (899,00 kn)

Pleteni šeširi

Šešir glavu čuva, a bakin look upotpuni jednostavnim pletenim modelima s manjim obodom koji će te štititi od prejakog sunca. Od jarkih boja do neutralnih u zemljanim tonovima i ukrašenim prugicama, izbor je šarolik i baš u baka stilu!

S lijeva na desno: Reserved (159,90 kn), H&M (119,99 kn), Stradivarius (129,90 kn)

Mornarski džemperi

Pulover na prugice nadahnut nautikom savršen je za prohladne noći ili dane kada zapuhne mrska bura. Prugice u plavim i crnim nijansama postale su kultni dio ljetnih pulovera koji ćemo gledati i nositi još dugo vremena.

S lijeva na desno: Mango (249,90 kn), Reserved (179,90 kn), Tom Tailor, Zalando (338,00 kn)

Haljine s naglašenim ramenima

Ovaj tip ženstvenih haljina predstavlja zabavan dodatak svakom ormaru za toplo vrijeme. Udobne, lepršave i najčešće s cvjetnim motivom ili polka uzorkom, pravi su ljetni komad koji će poželjeti i unuke i bake!

S lijeva na desno: Marks & Spencer, Zalando (449,00 kn), Mango (549.90 kn), Zara (299,90 kn)

Neutralna pletiva

Osim mornarskih pulovera, nema boljeg komada za prohladno vrijeme od tankog pletiva namijenjenih za ljeto. Kardigani i puloveri pravi su trendovski komadi koji će te grijati tijekom ljeta.

S lijeva na desno: Mango (169.90 kn), Zara (299,90 kn), Reserved (159,90 kn)

Pletene torbe

Vjerujemo kako ne postoji komad koji više asocira na baku od velikih pletenih torbi. Biraj između brojnih veličina i uzoraka i bezbrižno sa sobom uvijek nosi što god trebaš.

S lijeva na desno: Bershka (179,90 kn), Seafolly, Zalando (416,00 kn), Zara (249,90 kn)

Bakin stil sve je samo ne satromodan i dosadan, a vjerujemo kako će bakica na moru ovoga ljeta zaživjeti u svima nama!

Life&style Već sad je jasno - ovo će biti najpopularniji trendovi za izgled fotografija na Instragramu u 2022.

Posjeti Miss7.24sata.hr