Arapski Vogue slavi žensko tijelo

Instagram
Na naslovnici popularnog časopisa u izdanju za ljeto 2018. poziraju Ashley Graham i Paloma Elesser
Vidi originalni članak

Modeli Ashley Graham i Paloma Elesser na naslovnici nose srebrne, sjajne haljine. Paloma stoji u bazenu u haljini kratkih rukava, dok Ashley sjedi pored bazena i preko haljine ima prebačen sako. Naslovna fotografija arapskog Voguea očito odgovara temi broja ''Body Revolution'' te objašnjava kako su unutar časopisa 'ljetni lookovi koji slave svaki oblik tijela'. 


Osim zajedničke naslovnice, svaka od ove dvije ljepotice ima i odvojeno svoju. Ashley Graham, 30-godišnji plus size model, kaže da je njezin poziv oduvijek bio pomoći ljudima da se osjećaju dobro u vlastitoj koži:
'Moja majka je rekla da kad uđem u sobu pozdravim svaku osobu posebno i to radim otkad sam imala 3 godine. Mislim da su se ljudi nakon toga osjećali dobro zbog samih sebe. Mislim da tako radim i danas - želim ženama pokazati da vrijede, da su lijepe i da mogu biti sretne sa sobom u vlastitoj koži.'' Ashley dodaje da će nas samopouzadnje učiniti sretnijom od bilo koje dijete. 

Paloma Elesser je 26-godišnji američko-kanadski plus size model čije vrijeme tek dolazi. U ovom izdanju Paloma se dotaknula samoprihvaćanja. ''Osjećaji kakve danas imam prema svom tijelu nisu jako različiti od onih koje sam imala u prvom razredu. Ono što se promijenilo je način na koji sam se naučila nositi s tim osjećajima''

HRABRO Je li ovo najbolja kampanja za kupaće ikad?

Ova naslovnica Voguea nije prva za ove dame. Naime, Ashley Graham se već pojavila na naslovnici američkog izdanja (s grupom drugih modela) i britanskog (sama), dok je Paloma Elesser s ostalim modelima 'koji mijenjaju lice mode' krasila naslovnicu britanskog Voguea u svibnju 2018. godine.

Posjeti Miss7.24sata.hr