6 modela hlača koje treba isprobati jer će ove godine diktirati trendove

Instagram @venswifestyle trendovi u modelima hlača
Vidi originalni članak
  • Hlače su neizostavan dio garderobe, od ležernih i svakodnevnih outfita do svečanih ili poslovnih
  • Prošle godine posebno su popularni postali modeli cargo i padobranskih hlača, a trendovi se u sličnom smjeru nastavljaju i ove godine
  • Elegantne verzije trenirki, pruge i šareni uzorci samo su neki od trendi modela koje jedva čekamo nositi

Razni modeli hlača koji nisu traperice ili modeli od kože, uvijek su bili jedan od temeljnih dijelova naše garderobe, a u posljednje vrijeme neki od modela posebno su popularni. To se najviše odnosi na hlače širokih nogavica te modele padobranskih hlača, koji su osvojili trendseterice te doživjeli bezbroj verzija u kolekcijama high street i luksuznih brendova. 

Zanimljivi krojevi, mogućnost kombiniranja i raznoliki modeli u 2022. su hlače učinili vrlo poželjnim odjevnim komadom koji možemo nositi u ležernim i svečanijim prilikama, a isto će se nastaviti i ove godine.

Moda Šljokičaste hlače apsolutni su hit svakodnevnih kombinacija, a evo kako ih nose poznate Hrvatice

Prema društvenim mrežama, neki od trendova već se mogu razabrati, a mi ih donosimo u nastavku! Cargo, hlače jako širokih nogavica i padobranske hlače i u 2023. nastavljaju biti popularne, a dobivaju i nešto drugačije verzije.

1. Opuštene hlače mrkva kroja

Hlače mrkva kroja, sa suženim nogavicama, model vrlo popularan u 80-ima, ove će godine doživjeti veliki povratak te su samo jedan od modnih trendova inspiriranih 80-ima koje ćemo vidjeti u 2023. Opušteni kroj i sofisticirana silueta spojeni su u ovakvim modelima hlača.

2. Elegantne trenirka-hlače

Popularnost trenirki i ležernih hlača i dalje ne jenjava, do zato inače sportski modeli dobivaju elegantnu verziju s posebnim krojem, poput dodane crte po sredini.

3. Hlače s prugastim uzorkom

Tanke prugice na odjeći dugi su dio godina bile rezervirane samo za odijela i modele hlača i sakoa, no ovaj klasičan motiv sad se pojavljuje i na drugim modelima hlača, a trenutno su vrlo popularne hlače širokih nogavica s uzorkom tankih pruga. Odlično se uklapaju u jednostavne svakodnevne kombinacije koje podižu u trenu.

4. Svečanije cargo hlače

Modni utjecaj iz 2000-ih još uvijek prisutan i u modelima hlača, posebno cargo hlačama, koji dobivaju svoje svečanije verzije s posebnijim džepovima, zanimljivih krojeva i od neuobičajenih materijala.

5. Hlače s upečatljivim printevima

Statement hlače s printom već dugo nisu bile među najpopularnijima, no čini se da bi se to u 2023. moglo promijeniti. Upečatljive hlače s raznim animal printevima ili aplikacijama cvijeća te drugim uzorcima ove ćemo godine viđati sve češće.

6. Hlače s vezicama

Još jedan sportski model koji i elegantan element, su modeli hlača s vezicama, vrlo slično cargo i padobranskim hlačama. Vezice na gležnjevima, struku ili tek kao dodatak daju posebnost ovom modelu koji odlično izgleda uz cipele s visokom potpeticom, ali i uz tenisice. 

Moda Naoko nespojive komade prolaznica je spojila u izvanrednu modnu kombinaciju

Posjeti Miss7.24sata.hr