6 modela crnih čizama koje će se uklopiti u najrazličitije stilove odijevanja

Instagram @ltk.europe crne čizme
Vidi originalni članak
  • Crne čizme su par koji jednostavnošću i svestranošću može postati dio bilo kojeg outfita
  • Ova klasična boja uvijek je pametan odabir jer nikad ne izlazi iz mode, a crne čizme jedan su od sastavnih dijelova svakog ormara s obućom
  • Prada Monolith, Dr. Martens ili kaubojske čizme samo su neki od modela koje možemo dodati našoj garderobi 

Crne čizme klasičan su par obuće koji svatko od nas treba imati u jesenskoj i zimskoj garderobi. Zbog svoje raznovrsnosti, možemo ih nositi uz većinu modnih kombinacija, a njihova nenametljivost odlično se uklapa u svaku garderobu.

Iako su trenutno vrlo popularni chunky modeli, s debelim i naglašenim potplatima, u modi uvijek ostaju i klasični modeli do koljena s blok petom ili jednostavne kožne crne čizme na vezanje.

Jedan od najpoznatijih primjera svakako su modeli čizama Dr. Martens, koji se nose već desetljećima, dok su na vrhu popularnosti sad primjerice Pradini Monolith modeli, s glomaznim potplatom. Crne čizme bezvremenska su obuća na koju se uvijek možemo osloniti neovisno o kojem se modelu radi. 

Moda Ove Zara čizmice mogu u zimskim mjesecima zamijeniti najotmjenije salonke

U nastavku izdvajamo šest modela crnih čizama koje će uvijek biti u trendu i odlično izgledati u svakoj modnoj kombinaciji. 

Crne gležnjače

Gležnjače dolaze u mnogo verzija i različitih varijanti visine pete i čizme te je stoga potrebno među modelima izabrati one koje biti savršene visine do gležnja, ali i s praktičnom i udobnom potpeticom. 

Crne čizme do koljena

Svestrani modeli koji možemo nositi na haljinu, tajice, traperice, midi ili mini suknje neizostavan su dio ormara s obućom. Klasični modeli koji se mogu prenijeti iz dnevnih u večernje kombinacije najbolji su izbor koji ćemo zasigurno i najviše nositi.

Klasične Chelsea crne čizme

Modeli čizama trenutno doživljavaju pravu renesansu te su silueta koju su za svoje modele izabrali i veliki modni brendovi poput Bottege Venete, Gannija ili Jil Sander. Čiste linije ovog klasičnog modela obrađene su na moderniji način. Jednostavne za obuvanje, odlično će se uklopiti i uz trendi matching lounge setove. 

Kaubojske crne čizme

"Kaubojke" ne silaze s liste želja brojnih trendseterica ni ove sezone, a u jednostavan model u crnoj boji bez previše ukrasnih detalja uvijek se isplati uložiti.

Crne čizme na vezanje

Ovakvi će modeli i najobičniji outfit podići na višu modnu razinu, svojim zanimljivim dizajnom i dodatkom vezica koje modelima daju posebnost.

Chunky crne čizme

Crne čizme s debelim potplatom na vrhu su popularnosti već nekoliko sezona, a već spomenute Prada Monolith i dalje su omiljeni par u street style kombinacijama. Chunky crne čizme osim u Chelsea verziji ili u verziji crnih čizama na vezanje, možemo vidjeti i u višim modelima, poput vojničkih čizama, s nekim modelima koji sežu i do koljena. 

Moda Bikerske čizme su klasik, a Borovo ima jako fora model na super sniženju

Posjeti Miss7.24sata.hr