5 trendova sunčanih naočala: sportski chic, zaobljeni mačkasti okviri, žarke boje...

Instagram@galagonzalez
Vidi originalni članak
  • Sunčane naočale mnogima su omiljeni modni dodatak s kojim u trenu upotpunjujemo outfit
  • Mogu licu dati potpuno drugačiji izgled, a svojoj kolekciji i ove ćemo godine dodati nekoliko novih modela
  • Trendovi u sunčanim naočalama u 2023. doista su raznoliki, a mi smo izdvojile neke od vrućih komada

Modni trendovi vječito se mijenjaju, dolaze novi, vraćaju se stari te je to ciklus na koji smo svi već navikli. Naravno, uvijek postoje klasici na koje se možemo osloniti i neovisno o trendovima izgledati stylish, no zgodno je nekad u garderobu dodati i koji trendi komad  koji će osvježiti naše modne kombinacije. 

Sunčane naočale također spadaju u skupinu s trendovima koji se mijenjaju iz sezone u sezonu, a uz provjerene i uvijek chic oblike okvira kao što su avijator, okrugle ili mačkaste, svake proljetne i ljetne sezone posebno, tu su i neki novi oblici okvira koje želimo isprobati. Mačkasti okviri inspirirani šarmom mode 70-ih, zatim okruglasti oblici iz 90-ih te tanki Y2K okviri, samo su neki od dizajna koji će uvijek biti popularni ili im popularnost sad ponovno raste.

Moda Poznata dizajnerska imena izbacila su nove modele torbi za proljeće i ljeto. Evo najljepših

Od sportskih i do elegantnih silueta okvira u raznim bojama i uzorcima, ponuda sunčanih naočala ove je godine doista raznolika.

U nastavku donosimo pet trendova u sunčanim naočalama koji će biti popularni u 2023.!

Chic sportski okviri

Sportska estetika odavno se pomiješala s chic odjevnim komadima i modnim dodacima pa ćemo tako i ove sezone imati priliku vidjeti atletski inspirirane dizajne. Također, uz sportsku estetiku, modeli su i pomalo futurističkog dizajna i netipičnih oblika. Popularni modeli koji spadaju u ovaj trend su i statement vizir sunčane naočale s velikim staklima  koje podsjećaju na modele iz 80-ih.

Zaobljeni mačkasti okviri 

Bezvremenski oblik sunčanih naočala koji pristaje svakoj modnoj kombinaciji, trenutno je dostupan u doista mnogo opcija. Uz klasičan oštar mačkasti oblik, ove će sezone biti popularni i mekši, zaobljeni mačkasti okviri. Klasičan oblik uvijek možemo razigrati ako odaberemo okvir u nekoj od vedrijih boja.

Pravokutni okviri

Pravokutni modeli sunčanih naočala dolaze kao svojevrsna referenca na modni stil 2000-ih, sa svojom jednostavnom siluetom koja dopušta dodavanje boja kroz stakla ili okvire. Ovog ćemo proljeća sve više nositi i tople smeđe te žute modele s vintage dizajnom koji podsjeća na 70-e.

Zabavni okviri puni boja

Modni dodaci općenito, no sunčane naočale posebno jedan su od najlakših načina da kroz njihov odabir istaknemo individualnost i modni stil. Različiti oblici spojeni s vibrantnim i upečatljivim nijansama u modelima statement sunčanih naočala u trenu će podići naš outfit.

Minimalističke sunčane naočale s tankim okvirima ili bez okvira

S druge strane, ljubiteljice minimalizma oduševit će chic tanki okviri luksuznog izgleda u neutralnim nijansama ili modeli bez okvira, koji će na našem licu zasjati poput nakita.

Moda I nježna lila boja istaknula se među trendovima u bojama za proljeće

Posjeti Miss7.24sata.hr