5 tkanina u kojima ćeš se najmanje znojiti tijekom paklenih vrućina

Instagram @haileybieber
Pojačano znojenje tijekom ljeta je normalno i potrebno pa je poželjno odabrati tkanine u kojima ćeš se manje znojiti pri visokim temperaturama
Vidi originalni članak

I dok je pojačano znojenje uobičajeno tijekom ljetnih mjeseci, mnogi ljudi dodatno pogoršavaju situaciju krivim odabirom tkanina. Ako si i ti jedna od njih, vrijeme je da kreneš u potragu za savršenim ljetnim komadima napravljenih od materijala u kojima se nećeš preznojavati. U nastavku ti donosimo pet najboljih izbora: 

1. Pamuk

Prozračan i ugodan za kožu, pamuk je pravi izbor za vrele ljetne mjesece. Osim što ne zadržava toplinu, ovaj ugodni materijal upija vlagu s tijela i aktivira njezino isparavanje. Jedno je sigurno, s odabirom pamučnih komada ljeti sigurno nećeš pogriješiti. 

2. Lan

Lagani i prozračni lan ovoga se ljeta vratio na velika vrata i postao 'must have' u ormarima trendseterica. Ova iznimno ugodna tkanina odlično će se uklopiti u različite stilske formule, a ono što je najbitnije - efikasno će spriječiti znojenje. 

Life&style 5 prirodnih sastojaka u borbi protiv znojenja

3. Keper

Ako se u ljetnim mjesecima teško odvajaš od popularnog trapera, ova tkanina je savršeni izbor za tebe. Naime, keper se najčešće proizvodi od pamuka pa je vrlo ugodan za nošenje i tvojoj će koži osigurati dovoljno zraka. Samim time, manje ćeš se znojiti. 

4. Svila

Ova luksuzna tkanina poznata je po tome što se prilagođava temperaturi tijela pa ga ljeti hladi, a zimi grije. Osim što izgleda odlično, svila je tanka, ugodna za nošenje i ne potiče znojenje. Ima li što ljepše od osjećaja meke svile na koži? 

MAKE UP Isprobala sam beauty proizvod otporan i na znojenje u teretani!

5. Viskoza

Viskoza je tkanina koja je po kemijskom sastavu vrlo slična pamuku, dok svojim izgledom podsjeća na svilu. Upravo zato odličan je izbor za visoke ljetne temperature jer hladi tijelo i sprječava pojačano znojenje. 

Posjeti Miss7.24sata.hr