5 modela haljina koje nemaju rok trajanja: vrate nam se svako ljeto i svako ljeto ih volimo

Instagram @jodielapetitefrenchie Foto: Instagram @jodielapetitefrenchie
Vidi originalni članak

Kada stigne ljeto, haljine postaju središnji i neizbježan komad naše garderobe, od jutarnje kave u gradu, preko odlaska na posao, do večernjeg izlaska. Vjerojatno ih je u svakom ormaru popriličan broj, no sa sve više brendova odjeće i sa sve boljim i raznovrsnijim izborom i naš apetit za još kojom novom raste iz dana u dan. Trendovi nas često očaraju, teško im je odoljeti, otkrivamo nove stilove, a nerijetko padnemo na "klasike", modele kave imamo već godinama, samo u nekoj novoj varijanti. Evo popisa pet najpopularnijih modela haljina koje ne poznaju sezone, trendove ni godine. Vraćaju se svake godine, jednako atraktivne i poželjne. Ulaganje u ove ljetne haljine se i isplati jer ćemo ih nositi kako ove tako i za nekoliko godina.

Košulja-haljina na plavo bijele pruge

Plavo bijele pruge oznaka su za ljeto pa nas ne čudi što se upravo ovaj model našao na popisu. Košulja-haljine dolaze u raznim dužinama i oblicima, a nama se sviđaju jer su isto vrijeme haljina koju bismo nosili na posao, ali i na plažu. Ovdje se sve vrti oko modnih detalja.

Bijela haljina

Bilo da je riječ o mini, midi ili maxi dužini, bilo da je nosimo na plažu, na večeru ili za šetnju gradom, ništa se ne može mjeriti s bijelom haljinom. Osim što je elegantna i uvijek stvara profinjen izgled, bijele haljine naglašavaju naš ten i gotovo da im nisu potrebni modni dodatci - mogu nositi cijeli styling.

Milkmaid haljine 

Ovaj model haljine jedan je od najpopularnijih ovoga ljeta premda nije ništa novo. Ove haljine imaju rustičan štih, asociraju na seoski život (zato su i prozvane "haljinom mljekarice"), a idealne su za dnevne stylinge. Model je to uzak oko prsa i struka, a širok dolje, najčešće s četvrtastim izrezom na dekolteu i kratkim puf rukavima. Ne mora biti jednobojan, kariran ili na sitne cvjetiće još je slađi. 

Bandeau haljine

Ovo su najseksepilnije haljine na ovom popisu. Bandeau ("traka") haljine nemaju naramenice nego su pripijene su uz tijelo i otkrivaju ramena i ključne kosti te ističu sve obline. Iako nam tijekom ljeta može smetati pripijeni kroj, ponekad nam dobro dođe i doza samopouzdanja koju osjećamo dok ih nosimo.

Cvjetne haljine

Kakav bi to bio popis ljetnih haljina da se na njemu ne pronađu modeli s cvjetnim uzorkom? Volimo ih jer su romantične, ženstvene i baš poput bijelih haljine uz njih imamo cijelu modnu kombinaciju spremnu bez mnogo dodatnog razmišljanja. 

Moda Mango je poludio za velikim cvijećem, a mi za ovim novim Mango komadima, baš su divni

 

Posjeti Miss7.24sata.hr